п'ятниця, лютого 14, 2020

Як інформують у Тальнівській районній раді, її голова Валентина Любомська провела виїзний прийом громадян у селі Зеленьків та взяла участь у засіданні виконавчого комітету Зеленьківської сільської ради.

Щодо проведення прийому попередньо сільських жителів було повідомлено, тому багато із них використали можливість звернутись до голови районної ради безпосередньо в населеному пункті.

Так, мешканці звернулися до Валентини Любомської з питаннями щодо сприяння в позбавленні батьківських прав нерядивій матері; власники земельних паїв просили сприяння у виплаті заборгованої орендної плати орендарем – ТОВ «Імпульс+», з яким вони уклали договір оренди землі і не можуть одержати кошти за 2019 рік.

Заявникам дано роз’яснення щодо вирішення проблем згідно з вимогами діючого законодавства.

Двадцять сьомий з’їзд кардіохірургів України вперше відбудеться у Черкасах  із 28 по 29 травня. У ньому візьмуть участь близько трьохсот лікарів України та закордону. Про це повідомив академік НАМН України, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова Василь Лазоришинець під час розмови з очільниками Черкащини – головою обласної ради Анатолієм Підгорним та головою ОДА Романом Боднаром.

Заступник голови обласної ради Михайло Мушієк з робочим візитом відвідав Лисянський аграрний професійний ліцей. Його мета – безпосередньо на місці ознайомитися з діяльністю навчального закладу, матеріально-технічною базою, фінансово-економічними показниками, перспективою розвитку тощо.

Зустрів заступника голови обласної ради і супроводжував закладом та знайомив із інфраструктурою ліцею його директор Олександр Яцюк, який зазначив, що загальний контингент учнів становить біля 300 осіб, які навчаються за галузями для потреб сільського господарства, будівництва і промисловості.

Ліцей має матеріально-технічну базу для підготовки спеціалістів: навчальне поле площею 232 га, в тому числі 181 – орної землі, відповідну техніку для обробітку цієї площі, спеціально оформлені кабінети зі спеціальних та загальноосвітніх предметів, лабораторії для вивчення автомобільних та тракторних двигунів, тракторів та автомобілів; слюсарну та будівельну майстерню.

Під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії з визначення кандидатур на вакантні посади керівників комунальних підприємств проведено засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду керівника КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради».

Відповідно до порядку денного присутніх було ознайомлено з розпорядженнями голови обласної ради щодо оголошення конкурсу та формування складу комісії.