п'ятниця, грудня 13, 2019

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я Віктор Парамонов провів її засідання, на якому розглянуто питання, подані на розгляд сесії обласної ради 20 грудня.

У її роботі взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко і заступник голови обласної ради Андрій Сегеда.

Першими розглянули питання, що стосувалися бюджетних питань.

Неймовірно казковим дивом для КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» стала зустріч з чарівними роботами, які подали на обласний етап новорічно-різдвяної виставки учасники конкурсу «Новорічна композиція» та «Український сувенір».

Конкурс проводиться вже 19 років поспіль і кожного року дивує майстерністю дітей і педагогів. Метою конкурсу є формування в учнів дбайливого ставлення до природи, як невичерпного джерела краси і творчого натхнення.

Як інформують у Степанецькій ОТГ, у населених пунктах продовжуть здійснювати природоохоронні заходи. Днями учні та вчителі Степанецького ліцею спільно із працівниками СКП «Благоустрій» об’єднаної громади та інженером із охорони навколишнього середовища ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Діною Гончар, зважаючи на сприятливі погодні умови, висадили декілька десятків саджанців дерев.

Сьогодні вся Україна вшановує учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Тридцять три роки тому, у грудні, було завершено будівництво саркофагу над четвертим реактором Чорнобильської АЕС.

Голова обласної ради Анатолій Підгорний, заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції, курсанти Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, представники підприємств та установ міста, громадських  організацій вшанували пам’ять про тих, хто далекого 1986 року вступив у нерівну  боротьбу з ядерним лихом.

Як інформує Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, Уряд схвалив проект Закону України, який дозволить у подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками до 4200 грн на місяць. Це дозволить підвищити доходи найменш забезпечених громадян без автоматичного збільшення ставок державного мита, платежів, штрафів та інших фінансових показників. Це – важливий крок боротьби з бідністю в Україні.

“Раніше кожне підвищення прожиткового мінімуму додавало кошти не лише тим, хто їх потребував. Підвищення автоматично збільшувало державні платежі, штрафи, плату за певні види державних послуг тощо. Скасуванням цієї архаїчної радянської норми дозволить нарешті розпочати справжню боротьбу з бідністю в Україні”, – коментує рішення Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.