четвер, грудня 12, 2019

Як інформують у Канівській ОТГ, у об’єднаній територіальній громаді проведено голосування за визначення кращих проєктів Громадського бюджету, які планують реалізувати у наступному 2020 році.

Для обговорення було відведено майже місяць. Варто зазначити велику зацікавленість мешканців до справ у Каневі і населених пунктах ОТГ, про що свідчила неабияка активність у ході голосування. І ось підбито підсумки.

12 грудня 2019 року заступник голови районної ради Микола Панчишин провів чергову 32-у сесію Городищенської районної ради.

У її роботі взяли участь виконуюча обов’язки першого заступника голови, керівниця апарату райдержадміністрації Людмила Пащенко, керівники районних служб, структурних підрозділів районної державної адміністрації, комунальних установ та закладів, голови територіальних громад району, представники засобів масової інформації.

На початку головуючий вручив Почесні грамоти Черкаської обласної ради депутату районної ради декількох скликань Петру Нечитайлу, Журавській сільській голові Надії Жежерун, начальниці відділу бухгалтерського обліку та звітності – головній бухгалтерші Городищенської районної ради Валентині Лисенко.

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення  правопорядку та захисту прав людини Олександр Лошков провів засідання, на якому розглянуто питання, що подано на пленарне засідання чергової сесії обласної ради 20 грудня.

У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Анатолій Підгорний та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Як інформують у Черкаському обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, проведено обласний семінар-практикум «Моя Батьківщина – Україна».

Його мета – обмін досвідом щодо проведення польових досліджень, опитування та інтерв’ювання, роботи з архівними джерелами та літературою, відродження та збереження національних традицій, семантики та символіки традиційної народної випічки.

Окрім того, у ході семінару було підбито підсумки обласного етапу Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

Учасників семінару привітала директорка Центру Олександра Фігура та вручила відзнаки переможцям та призерам Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

У зв’язку із обраним курсом України на євроінтеграцію знання англійської мови, як основної мови міжнародного спілкування, набирають додаткової ваги. Тому знання англійської мови – показовий атрибут ерудованої людини. «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина», – казав Йоганн Вольфганг фон Ґете.

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів завершився постійно діючий тематичний семінар «Ділова англійська мова» для керівників та спеціалістів апарату, управлінь, відділів обласної державної адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, Черкаського міськвиконкому, територіальних органів міністерств, центральних органів виконавчої влади.

Навчальний курс був повністю орієнтований на професійну комунікацію у всіх видах мовленнєвої діяльності - говорінні, читанні та письмі.