понеділок, грудня 9, 2019

Як інформують в Тальнівській районній раді, напередодні чергової сесії за ініціативою голови Валентини Любомської проведено зустріч з кандидатами, які дали згоду бути присяжними на території, на яку поширюється юрисдикція Тальнівського районного суду.

У зустрічі взяли участь суддя Тальнівського районного суду Черкаської області Ірина Воронкова – спікер районного суду та керівниця апарату районного суду Жанна Соколовська, які ознайомили кандидатів із статусом присяжних, їх обов’язками, правами та гарантіями їх діяльності. Також були надані відповіді на всі запитання кандидатів у присяжні.

Як інформують у Шполянській ОТГ, тут значну увагу приділяють вирішенню екологічних проблем, зокрема, збору та утилізації небезпечних відходів.

Про екологічне майбутнє дбають самі мешканці. Зокрема, громадська організація «За розвиток Шполянщини» ініціювала та розпочала реалізовувати екологічний громадський проєкт «БББЗ — безкоштовний, безпечний батарейковий збір».

Термін добровільного об’єднання громад буде тривати орієнтовно до лютого 2020 року. Про це сказала в програмі «Суботнє інтерв’ю» на Радіо Свобода Міністр розвитку громад і територій Альона Бабак.

«Ми хочемо максимально продовжити термін добровільного об’єднання. Я думаю, до лютого. А далі ми вже будемо бачити: чи є необхідність через закон встановлювати, відповідно до перспективних планів, конфігурації громад, які ще не об’єднались. Тобто ми заохочуємо зараз максимально продовжити процес добровільного об’єднання. А далі, щоб не чекати ще 100 років, поки люди житимуть в бідності та без амбулаторій, шкіл і так далі, допомогти їм об’єднатися вже через законодавчий механізм», – зазначила Альона Бабак.

За даними міністра, понад 6 тисяч громад в Україні ще не об’єдналися. «Але ми розуміємо, що оптимально може бути приблизно 1400 громад», – додала Альона Бабак.

Як інформують у Драбівській районній раді, днями  у закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. Героя Радянського Союзу С.А. Куниці села Великий Хутір відбулася радісна подія – шкільна громада отримала новенький шкільний автобус.