п'ятниця, грудня 6, 2019

6 грудня 2019 року в СК «Будівельник» відбувся обласний турнір з футзалу пам’яті воїнів, загиблих при виконанні військового обов’язку. 

Вчора відбувся випуск військових кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та присвоєння їм офіцерських звань.

6 грудня 2019 року в обласній філармонії проведено урочисті заходи з нагоди Дня Збройних Сил України. Участь у них взяв голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Звертаючись до присутніх, Анатолій Вікторович зазначив, що День Збройних Сил – це свято тих, хто сьогодні стоїть на варті та захищає незалежність рідної України, і тих, хто постійно піклується про їх боєздатність та обороноздатність нашої країни. Бо немає  важливішого покликання в житті, ніж захищати святі цінності свого народу.

Голова обласної ради Анатолій Підгорний та заступник голови обласної ради Андрій Сегеда зустрілися з представниками ІТ-технологій Черкащини, серед яких успішні у цій галузі підприємці  Віктор Євпак, Юрій Цибровський. Артем Москаленко, Анастасія Негода і Сергій Шмиголь.

У зустрічі взяв участь також директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.

Представники ІТ-галузі розповіли про власні напрацювання і здобутки у цій сфері діяльності, зазначивши, що впродовж останнього десятиріччя ця галузь стала однією із найдинамічніших  в нашій державі і, зокрема, на Черкащині та перетворюється на ключовий тренд економіки.

Кількість людей, зайнятих у сфері ІТ, щороку збільшується, відповідно зростає кількість робочих місць. Окрім того, новітні технології все ширше застосовуються в реальному житті та на виробництві. Успіхи ІТ-галузі і її спеціалістів визнані в світі і на українських працівників цієї сфери є значний попит за кордоном.

Як інформують  у Шполянській ОТГ, вже третій рік поспіль  об’єднана міська громада виділяє кошти із місцевого бюджету на виконання  міської Програми забезпечення учасників АТО житлом, розробленої за участі Черкаського регіонального управління Держмолодьжитла.

Цьогоріч на придбання житла шполянину, учаснику ООС/АТО Миколі Джурілюку із міського бюджету Шполянської ОТГ виділили 218 тис. 975 грн та 24 тис. 331 грн  – кошти обласного бюджету. Наразі виділені кошти використані за призначенням і захисник України вже має власне житло у м. Шпола.

Варто відзначити, що приємна подія відбулася напередодні Дня Збройних Сил України.

Зазначимо, що у минулих роках за підтримки відповідної Програми житло також отримали учасники ООС/АТО — Олександр Гаврілов та Сергій Богданов.

За повідомленням комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради», на його базі проведено обласний конкурс серед вихованців закладів позашкільної освіти віком до 14 років на кращого знавця логічних ігрових програм серед учнівської молоді у номінаціях «Сапер», «Тетріс», «Лінії» та «Реверсі».

У конкурсі взяли участь 14 команд – це 27 учасників з Черкаської області.

Успішно виступили і вибороли призові місця у командній першості команди Драбівського Будинку дитячої творчості – І місце (керівник команди – Іван Дробот), комунального позашкільного навчального закладу «Будинок дитячої та юнацької творчості» Єрківської селищної ради – ІІ місце (керівник команди – Петро Мазурін), станція юних техніків міста Умані – ІІІ місце (керівник команди –  Ліна Олійник).