четвер, жовтня 31, 2019

Як інформують у Катеринопільській районній раді, днями у залі засідань районної ради виконавчим апаратом організовано проведення семінару-навчання для секретарів сільських, селищних рад району. На порядок денний було подано актуальні питання, з якими відповідальні посадові особи органів місцевого самоврядування стикаються у повсякденній роботі.

Начальник Катеринопільського відділу ДРАЦС ГТУ юстиції в Черкаській області Юлія Шовкова роз’яснила присутнім умови зберігання бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, наголосила на дотриманні вимог законодавства в цій частині, а також обговорила з присутніми деякі питання державної реєстрації народження, смерті, порядку реєстрації шлюбів.

Напружено пройшло друге (розширене) засідання комісії з питань Громадського бюджету у Каневі за участі розробників проєктів та громадських активістів ОТГ, що відбулося 28 жовтня. В ході засідання обговорювалися можливості щодо реалізації проєктів, які претендують на участь в Громадському бюджеті-2020. Члени комісії визначали, які проєкти допустити до участі, а які відхилити чи направити на доопрацювання.

Сьогодні, 31 жовтня 2019 року, на Черкащину з робочим візитом завітав Президент Національного олімпійського комітету України, 35-разовий світовий рекордсмен, Олімпійський чемпіон, Заслужений майстер спорту, доктор наук з фізичного виховання і спорту, Герой України – Сергій Бубка.

Свій візит він розпочав із зустрічі із керівництвом області: головою облдержадміністрації Ігорем Шевченком, першим заступником голови обласної ради Валентином Тарасенком, першим заступником ОДА Борисом Лебедцовим та заступником голови ОДА Віктором Карпенком.

П’ять років тому на Луганщині у бою з російськими бойовиками героїчно загинув Геш Євген Іванович, солдат, гранатометник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

29 жовтня 2014 року в бою біля селища Побєда Новоайдарського району Луганської області кулеметним вогнем прикрив відхід групи десантників, котрі потрапили у засідку, врятувавши життя своїх побратимів. Відстрілювався з палаючого БТР…

Три роки тому, 30 жовтня 2016 року, біля смт Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області під час бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою героїчно загинув Безуглий Дмитро Петрович, молодший сержант, заступник командира бойової машини, навідник-оператор 72-ї окремої механізованої бригади.

 

Маємо налагодити ефективний діалог між громадами і облдержадміністарціями щодо уточнення перспективних планів формування територій областей, щоб у планах відображалось як бачення громад стосовно об’єднання, так і обов’язково враховувались критерії положення Методики формування території громад та ресурсної спроможності об’єднаних територіальних громад.

На цьому наголосила Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час обговорення з народними депутатами проблемних питань та визначення шляхів спільної роботи у напрямку децентралізації.

За її словами, питання створення додаткових методичних рекомендацій стосовно критеріїв визначення спроможності громад виникло під час моделювання оптимальної мережі надання сервісів та інших послуг. Фахівці, виходячи з затвердженої Урядом Методики формування спроможних територіальних громад, відчули брак критеріїв, завдяки яким можна було приймати те чи інше рішення.