четвер, жовтня 24, 2019

За інформацією Української асоціації районних та обласних рад, у  жовтні стартував завершальний 5 сезон безкоштовних фахових майстерень асоціації в рамках Проєкту ПУЛЬС. Навчання у зазначеному періоді триватимуть до вересня 2020 року. Покриття – вся Україна.

Тематика навчань визначена на основі всеукраїнського опитування спільноти УАРОР.

Так, головними напрямками є реформа місцевого самоврядування та медицини, в рамках яких кожна область конкретизувала для себе необхідну тему.

Формат заходів дещо відрізняється від попередніх сезонів. Цього разу, крім вже звичних регіональних практикумів, додались кластерні заняття з медицини, де модератор дає домашнє завдання.

Програми заходів побудовані на аналізі законодавства, шляхах його застосування та практичних порадах для організації роботи. Фахові майстерні є інтерактивними, із застосуванням візуалізації. Тривалість – 4 години.

За кошти обласного бюджету на виконання природоохоронних проектів та заходів і коштів місцевого бюджету, частково реалізовано проект «Створення сучасної моделі поводження з твердими побутовими відходами на території Білозірської сільської ради», зокрема,  придбано сміттєвоз «ВЛІВ МІКРО» на базі МАЗ 4371N2 з заднім ручним та механізованим завантаженням, призначений для збору ТВП їх ущільнення, транспортування і механізованого вивантаження в місцях знешкодження. Про це повідомляють у Білозірській громаді.

Вартість сміттєвоза складає 1621,5 тис. грн., з них: 1459,35 тис. грн. кошти обласного бюджету та 162,15 тис. грн. кошти місцевого бюджету.

Кабінет Міністрів України погодив запуск експериментального проекту щодо застосування електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, які можуть пред’являтися поліцейським замість документів, виданих на бланках. Відповідні постанова та порядок, ініційовані Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством внутрішніх справ, прийняті під час засідання Уряду 23 жовтня.

Е-права та е-техпаспорт – це цифровий образ виданих особі пластикових посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт), що містить унікальний електронний ідентифікатор (QR-код). Відповідно до затвердженої постанови водій зі свого смартфону може пред’являти ці документи поліцейському, а той за допомогою спеціальних технічних засобів підтвердити дані в електронних ресурсах єдиної інформаційної системи МВС.

За повідомленням Уманської районної ради, днями школярам Дубівського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» передали новий шкільний автобус.

Автобус вартістю 1 млн 850 тис. грн придбали коштом державного та місцевого бюджетів через співфінансування 50/50.

У місті Ужгород на базі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді 16-18 жовтня 2019 року відбувся Всеукраїнський осінній колоквіум школярів «Космос. Людина. Духовність». Про це інформують у обласному  Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.

У цьому зібранні взяли участь юні науковці з 8 областей України: Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Рівненської, Чернівецької, Черкаської, Закарпатської та міст Києва, Дніпра, Ужгорода.

Черкащину на наукових зборах представляли вихованці станції юних техніків міста Умані Томенко Ростислав та Лебідь Олексій.