середа, жовтня 23, 2019

23 жовтня 2019 року у Києві, у конгресно-виставковому центрі «Парковий», за участю голів асоціацій органів місцевого самоврядування відбулася публічна презентація змін до Конституції України та пріоритетів Уряду щодо реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Цей захід організовано Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування разом з Міністерством розвитку громад та територій України та за підтримки всеукраїнських асоціацій органів  місцевого самоврядування. Захід проведено за участі представників Уряду, народних депутатів України, представників органів місцевого самоврядування.

Як повідомляють у КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми ЧОР», минулого тижня у м. Києві Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з Національним університетом біоресурсів та природокористування України, Українським науково-дослідним інститутом садівництва Національної академії аграрних наук провели Всеукраїнський фестиваль «Україна - сад».

На фестивалі з науково-дослідницькою роботою щодо адаптації та вирощування манго і авокадо виступили вихованці комунального закладу «Шполянський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади Марія Ненахова, Юлія Виноградова і Богдана Яценко, які посіли ІІІ місце в командному заліку.

22 жовтня ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко, декан факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування та дизайну Микола Підгорний, декан факультету економіки та управління Віктор Демиденко, декан будівельного факультету Денис Грецький, старший викладач кафедри дизайну Іван Суржиков разом із головою Медведівської сільської ОТГ Олексієм Лавріненком за круглим столом у Медведівській сільській раді обговорили низку питань щодо реалізації співпраці у галузі освіти, науки, економіки та туризму. Про це інформують у ЧДТУ.

19 жовтня 2019 року у смт Лисянка під девізом «Здорова нація – сильна країна. Молодь обирає спорт» вчетверте відбувся турнір на «Кубок депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця з міні-футболу», організований з ініціативи депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця за сприяння керівництва федерації футболу області й управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Про це інформує федерація футболу Черкаської області.

Цьогоріч у турнірі взяли участь 16 шкільних футбольних команд із усього району та команда Лисянського професійного аграрного ліцею.

Урочисте відкриття спортивного заходу відбулося на новозбудованому майданчику зі штучним покриттям Лисянського професійного аграрного ліцею, що гостинно приймав юних гравців та їх вболівальників.

 

«Відкривай Україну» є комплесним проектом із освітньою і конкурсною складовою. Географія проекту охоплює всію Україну - учасниками можуть стати і школярі великих міст, і маленьких сіл. В проекті може взяти участь команда із 10 учнів 7-11 класів. У проекті діє формула «1 школа - 1 команда».

Освітній проект «Відкривай Україну» навчає підлітків втілювати свої ідеї та задуми і змінювати цим свої школи, міста та всю Україну. Гейміфікована освітня пригода проходить на он-лайн платформі та навчає школярів навичок ХХІ століття, таких як: робота в команді, комунікації, робота з ідеями, лідерство, проектний менеджмент тощо.