вівторок, жовтня 15, 2019

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO запрошує представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, депутатів місцевих рад, лідерів громад та активістів громадського сектору до участі у дистанційному (електронному) курсі «Управління проектами місцевого розвитку-9» на онлайн-платформі «Спільнота практик: сталий розвиток».

За повідомленням Золотоніської районної ради, проведено пленарне засідання 31-ої сесії районної ради. Вів його голова райради Валерій Саранча.

У роботі сесії взяли участь помічник народного депутата України Олександра Скічка – Вероніка Іващенко, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, очільники місцевої прокуратури та відділу поліції, сільські голови, представники засобів масової інформації.

Подані до порядку денного питання попередньо були розглянуті постійними депутатськими комісіями.

Спочатку депутати в порядку контролю розглянули програму розвитку освіти на 2017-2021 роки, з виконанням якої ознайомила начальниця відділу освіти Валентина Денисенко.

Чигиринська  міська рада стала переможцем в обласному конкурсному  відборі природоохоронних проектів та заходів.

Як результат, громада придбала новий трактор ХТЗ – 150К-09.172.00 з відвалом бульдозерним гідроповоротним.

Як повідомляють  у Єрківській ОТГ, у селі Радчиха, що належить до об’єднаної громади, за рахунок коштів місцевого бюджету провели поточний ремонт частини вулиці Ковпака та провулку Серьогіна.

Селищний голова Леонід Польовий каже, що на ці дві вулиці в цілому десь використано 400 тисяч гривень.

«У Єрках також частково відремонтували вулицю Віталія Чумака і здійснили благоустрій біля будинків на вулиці Чорновола та Героїв Майдану. В загальному робіт виконано мільйонів на два», − зауважив посадовець.

Роботи з благоустрою і ремонту доріг триватимуть і надалі. Водночас, мешканці громади звертають увагу керівництва на те, що необхідно відремонтувати міст у селі Залізнячка, що руйнується.

Тим більше, що вечорами і цілу ніч через нього їздять великі фури. А ще немає знаку перед ним про обмеження руху транспорту вагою понад 5 тонн.

Традиційно щороку у другу неділю жовтня вся мистецька спільнота відзначає національне професійне свято українських художників. З цієї нагоди Черкаський обласний осередок Національної спілки художників України ініціював масштабну мистецьку виставку творчих здобутків сучасних митців Черкас та області: живописців, графіків, скульпторів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, фотографів, дизайнерів тощо.