четвер, жовтня 10, 2019

Сьогодні у сесійній залі Будинку рад проведено нараду з питань земельної реформи у рамках ініціативи Президента України Володимира Зеленського розпочати програму «Діалоги про Україну».

Виконуючи цю програму, на Черкащину цього дня завітали заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький, Уповноважений Президента України із земельних питань Роман Лещенко та науковці-експерти із земельних питань.

Про стандарт доступності отримання послуг, удосконалення існуючого адміністративно-територіального устрою, об’єднання територіальних громад за принципом спроможності, а також цілі визначені у Програмі діяльності Уряду роз’яснює керівник експертної групи розвитку місцевого самоврядування Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Оксана Павлюк.

Що таке політика стандарту доступності та якості адміністративних та соціальних послуг? Які чинники включають ці стандарти?

Важливим аспектом у сфері надання різних видів послуг населенню є питання забезпечення їх якості. За даними Міжнародної організації зі стандартизації, «якість послуг – це здатність послуги задовольнити відомі та очікувані потреби людей, які користуються послугою».

10 жовтня 2019 року проведено перші засідання конкурсних комісій щодо визначення кандидатур на посади директорів КНП «Черкаська обласна станція переливання крові», КЗ «Чигиринський навчально-реабілітаційний центр Черкаської обласної ради, Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради та КЗ «Бабанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради».

На початку кожного засідання секретар комісії Віталій Петров повідомляв присутніх про вимоги та обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції», у тому числі механізми повідомлення членом комісії про конфлікт інтересів та його подальші дії. Кожним членом комісій було заповнено відповідні заяви про відсутність конфлікту інтересів.

До 125-ої річниці з дня народження українського класика світового кінематографу, кінорежисера, письменника Олександра Довженка, комунальним підприємством «Черкасиоблкіно» проведено культурно-просвітницький кінолекторій «Довженкова осінь». Впродовж двох декад вересня були організовані різноманітні зустрічі, на яких розповідалося про творчий шлях митця та демонструвався ретропоказ творчого доробку Олександра Довженка.

Як інформують у Шполянській районній раді,  заступник голови Лідія Татарина провела тридцять восьму позачергову сесію районної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації та засобів масової інформації.

Запропоновані до розгляду на сесії районної ради питання було також обговорено і на президії районної ради.