понеділок, жовтня 7, 2019

Уся світова музична спільнота відзначає 137-му річницю з дня народження  видатного польського композитора Кароля Шимановського. Життя музиканта тісно пов’язане з с. Тимошівка, що входить до складу Кам’янської об’єднаної громади, де композитор народився та написав багато своїх ранніх творів.

Днями голова Тальнівської районної ради Валентина Любомська провела робочу нараду щодо подальшого утримання та реконструкції відомого в районі лісопарку – пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Тальнівський».

Нараду проведено за участю заступника голови райдержадміністрації Тетяни Півторак, виконуючого обов’язки директора Державного підприємства «Уманське лісове господарство» Анатолія Гусака, директора ТОВ «Земельно-кадастрове бюро» Олександра Нещадима, голови ГО «Зелений світ», депутата районної ради Анатолія Ковальова, членів цієї організації, представників управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації.

Всі учасники наради проявили високу зацікавленість в належному утриманні та розвитку інфраструктури пам’ятки, в числі якої мисливський замок графа Шувалова та прилегла територія. Відбувся конструктивний обмін думками.

Постійна комісія обласної ради з питань соціального захисту населення провела засідання, на якому розглянула питання, що подано на пленарне засідання обласної ради.

Серед питань порядку денного, основну увагу члени комісії приділили виконанню обласної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців, що ухвалена депутатами обласної ради терміном на 2018-2020 роки.

Інформував з цього питання директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало.

На платформі Рrometheus розпочалася реєстрація на безкоштовний онлайн-курс "Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку", який стартує 31 жовтня. Курс є повністю безкоштовним.

"Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку" - це новий курс на тему організації місцевого самоврядування, який розповідає про поєднання теорії з практикою, реальні історії інноваційних рішень, що з'явились в різних територіальних громадах в процесі реформи.

Як інформує видання «Вісті Черкащини», найближчим часом у приватних будинковолодіннях Звенигородки з’являться новенькі пластмасові контейнери для збору сміття. Це – результат розробки та реалізації проекту «Придбання та впровадження установок, обладнання та машин для збору і транспортування побутових відходів для комунального підприємства «Добробут» Звенигородської міської ради, що увійшов до відповідної обласної програми. В результаті співфінансування на реалізацію проекту з обласного бюджету було виділено 60 відсотків асигнувань, з районного – 40.

– Пластикових контейнерів ємкістю 120 літрів маємо дві тисячі, – розповідає керівник комунального підприємства «Добробут» Тетяна Бойко. – Їх безкоштовно отримують власники домоволодінь, які уклали з нами угоди на вивезення сміття. Для цього придбали й імпортний автомобіль, в якому сміття спресовується, що дає змогу значно скоротити кількість рейсів. А в кінцевому результаті матимемо помітну економію пального.