четвер, жовтня 3, 2019

Як інформують в Уманській районній раді, у рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана 1 жовтня 2019 року у Рижавському стаціонарному відділенні територіального центру проведено День відкритих дверей.

З цієї нагоди до підопічних стаціонарного відділення терцентру завітали голова районної ради Оксана Супрунець та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, директор територіального центру Наталія Кицик, голова районної ветеранської організації Анатолій Дем’янчук, депутати місцевих рад Уманщини, сільські голови.

3 жовтня 2019 року в обласній філармонії проведено обласні урочисті заходи з нагоди Дня працівників освіти, що в Україні традиційно відзначається у першу неділю жовтня.

Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики та спорту Володимир Доманський провів її засідання, на якому депутати розглянули подані на чергову сесію обласної ради питання.

 

Днями за ініціативи та підтримки Звенигородської районної ради у великій залі дитячо-юнацької спортивної школи вперше відбувся баскетбольний турнір на кубок Звенигородської районної ради, присвячений пам'яті Івана Бардика, видатного педагога, тренера, відомого організатора спортивно-масового руху Звенигородщини, першого директора спортивної школи.

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, у партнерстві з Асоціацією об’єднаних територіальних громад, оголошує додатковий набір на третій тренінг «Жінки-лідерки місцевого самоврядування»!

Тренінг зорієнтований на потреби представниць місцевого самоврядування та спрямований на формування дієвої мережі жінок-лідерок об’єднаних територіальних громад. Головною метою навчання є посилення ролі жінок в територіальних громадах, підвищення їх професійних знань щодо реформи, а також лідерських якостей шляхом оволодіння техніками ефективної комунікації, роботи в команді, переговорних практик, з особливим акцентом на специфіку роботи у сфері місцевого самоврядування. Навчання відбудеться у листопаді 2019 року у м. Київ.

Проект DESPRO відбирає до навчання активних лідерок місцевого самоврядування – представниць об’єднаних громад та запрошує до участі у конкурсі есе на тему: «Чому гендерна рівність важлива у місцевому самоврядуванні?»

Як інформують у Кам’янській громаді, протягом останніх 10 днів живописці Черкащини та багатьох інших областей України натхненно працювали у цьому затишному та гарному містечку. А днями проведено заключний творчий вечір, на якому художники демонстрували свої праці у стінах картинної галереї державного історико-культурного заповідника.

Цей цікавий і дуже насичений художній захід реалізовано у рамках мистецького проекту «Кам’янська земля – край славетних героїв», який ОТГ виграла як один із грантової програми «Малі міста – великі враження» Міністерства культури, молоді та спорту України.

Присутні у залі історичного музею численні гості, школярі (учні старших класів міської ЗОШ № 2), наукові співробітники музеїв стали свідками важливої події новітньої історії Кам’янського заповідника – представлення талановитих авторів та їх робіт, що вже невдовзі будуть прикрашати фондове зібрання установи.