понеділок, вересня 9, 2019

Наприкінці минулого тижня відбулася зустріч керівництва області із Надзвичайним і Повноважним Послом Бельгії в Україні Алексом Ленартсом.

У зустрічі взяли участь голова облдержадміністрації Ігор Шевченко, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік, начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка.

За інформацією КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми» Черкаської обласної ради, цієї пори традиційно для вихованців та гостей міста Центр відкриває двері та проводить низку пізнавальних заходів.

Так, день відкритих дверей у «чарівному місті «Позашкілля» проведено з показового пленера вихованців студії образотворчого мистецтва «Палітра»; а для вихованців Центру та учнів міських закладів загальної середньої освіти було проведено навчально-пізнавальні екскурсії до живого куточку, в Музей хліба, в теплиці, у відділ голубівництва.

В Україні існує велика проблема з якісними та верифікованими даними на місцях, що підтверджує ряд міжнародних досліджень. Це не дає можливості провести якісний аналіз розвитку громади, побачити реальний сектор економіки та приймати ефективні управлінські рішення. 

Для вирішення цієї проблеми Центр розвитку інновацій за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» реалізовує проект «Е-рішення для громад»(https://cid.center/e-solutions/). Мета проекту - перехід до Управління 2.0 на основі даних із використанням ІТ. Вже більше 30 громад-учасниць Проекту успішно рухаються до нового типу управління та прийняття ефективних рішень.

З метою дослідження та популяризації кращих практик з управління та розвитку громад через е-рішення на основі аналітики даних ЦРІ оголошує Всеукраїнський конкурс журналістських робіт.

До участі у конкурсі приймаються матеріали за чотирма номінаціями:

Днями у Черкаському обласному художньому музеї презентували виставку живопису і графіки «Натхнення» Валентини Олешко.

Квітнення садів та романтична втіха від буяння букетів у затишній оселі завжди надихають на творчість. Кожна квітка, створена природою, є неповторною, а талановита рука художника надає особливого шарму та змогу інакшого сприйняття. Така тепла жіноча ніжність та витончена майстерність черкаської художниці Валентини Олешко представлена в експозиції Черкаського обласного художнього музею.

Як інформують у Черкаському обласному контактному центрі, Леськівська, Сагунівська та Червонослобідська ОТГ Черкаського району визнані одними з кращих з-поміж громад України та увійшли до переліку учасників загальнонаціонального проекту «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту».

Конкурс для ОТГ, покликаний поліпшити систему надання соціальних послуг в тергромадах, організувала і провела неурядова організація «Stabilization Support Services» за підтримки посольства Великобританії в Україні.

Прийом заявок тривав до 11 серпня. Потому конкурсна комісія відбирала кандидатів на перемогу.