четвер, вересня 5, 2019

Під час урочистостей з нагоди Дня знань 12 учням Червонослобідської громади (переможцям різних видів олімпіад, МАНу та випусниці, що набрала максимальну кількість балів на ЗНО) було вручено премії. Так, у рамках програми підтримки обдарованих дітей та молоді Червонослобідської сільської ради, що прийнята цьогоріч, кращі учні громади отримали премії від 2 до 10 тисяч гривень.

- Я хочу від імені громади подякувати за те, що ви добре вчитеся, маєте хороші результати. Мені б дуже хотілося, щоб у перспективі ви ставили собі дуже амбітні цілі, наприклад, отримати Нобелівську премію, закінчити престижний виш, повчитися у Києві, Львові, можливо потім у вузах за кордоном. А тоді своїми знаннями робити країну кращою, – зазначила сільський голова Юлія Дубовик, вітаючи нагороджених. 

Пересадка кісткового мозку для онкохворих — часто єдиний порятунок. Однак число медичних закладів, де її можуть проводити, в Україні, і досі обмежене.

У КНЗ «Обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради» нині розгорнули активну роботу для створення Центру аутологічної трансплантації стовбурових клітин кісткового мозку з високодозовою хіміотерапією гемобластозів і великих пухлин.

Втілити проєкт допомагає ухвалена депутатами обласної ради обласна програма, завдяки якій у диспансері нині готують приміщення і комплектують оснащення. На реалізацію програми з обласного бюджету спрямували 27 млн грн. На 14 млн грн. уже проведено тендери для придбання необхідного устаткування.

Художній музей Черкаської обласної ради спільно з Культурним фондом «Наша спадщина» з нагоди 733-ї річниці заснування міста Черкаси 4 вересня 2019 року презентував виставку художника Євгена Ткаченка.

Живописець є визнаним майстром ліричних пейзажів, портретів і натюрмортів. Його роботи порівнюють з полотнами Костянтина Коровіна, Кіріака Костанді, а також французьких імпресіоністів. Й хоча творчість Євгена Ткаченка належить до епохи офіційного радянського мистецтва (соцреалізму), однак він є одним з яскравих представників покоління художників-шістдесятників, які у період відлиги вибудували самостійний погляд на мистецтво поза радянською ідеологією, випрацювали свій винятковий стиль та живописну манеру.

Сьогодні децентралізація – це вже не питання кількості створених громад чи об’єднання районів. В пріоритеті – людський розвиток. І наразі Уряд формує саме таку політику стандарту доступності адміністративних та соціальних послуг для людей. Про це заявила Міністр розвитку громад та територій Альона Бабак.

«Ми розуміємо, що сьогодні людей не цікавить просто господарство, будівництво і навіть регіональний розвиток. Людей цікавить якість власного життя, а це і є розвиток громад. Для людини важливо, щоб, проживаючи у своїй громаді, вона знала, скільки часу потрібно її дитині, аби дістатись до школи, або скільки потрібно, щоб приїхала швидка допомога», – наголосила Альона Бабак.

Повний і всебічний розвиток особистості дитини, створення необхідних умов для реалізації та захисту її прав і свобод – пріоритетне завдання будь-якої сучасної демократичної та правової держави.

Законодавством України захист прав дітей та їх благополуччя визнаються загальнодержавними стратегічними пріоритетами.