вівторок, вересня 3, 2019

Нині на Черкащині середній розмір ставки орендної плати за паї становить 9,4% до нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Втім у деяких громадах і цього показника не досягли або ж він занизький.

Переглянути розміри ставок на місцях закликала нещодавно керівництво об’єднаних територіальних громад області директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко у ході зустрічі з головами громад-об’єднавців.

За її словами, не досягли середньообласного показника за рівнем орендної плати у 27 ОТГ. Зокрема, низькою залишається ставка орендної плати за паї у Селищенській ОТГ, де розмір орендної плати складає всього 4,5%, Ротмістрівській ОТГ (5,1%), Карашинській ОТГ (5,7%), Матусівській ОТГ (6,1%), Іркліївській ОТГ (6,7%), а також Соколівській та Тернівській ОТГ (по 6,8%).

Верховна Рада України у другому читанні підтримала законопроєкт №7203 про зняття недоторканності з народних депутатів України.

За це рішення проголосували 373 парламентарі: законопроєкт підтримали всі фракції, окрім «Опозиційної платформи - За життя».

Закон ще має підписати Президент України. Зміни набудуть чинності з 1 січня 2020 року.

Законопроєкт №7203 був зареєстрований ще у парламенті попереднього скликання президентом Петром Порошенком.

Він передбачає виключення зі статті 80 Конституції положення, що гарантує парламентарям депутатську недоторканність, а також неможливість бути притягнутими до кримінальної відповідальності, затриманими чи заарештованими без згоди Верховної Ради.

03 вересня 2019 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко як голова комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття вакантних посад керівників комунальних підприємств  провів два засідання.

На першому засіданні члени комісії розглядали питання щодо зайняття посади директора Звенигородського будинку-інтернату, а на другому засіданні – питання щодо зайняття посади начальника водолазно-рятувальної служби Черкаської обласної ради.

Благодійний фонд «Урожай-громаді» за фінансової підтримки ТОВ «НВФ «Урожай», що входить до Групи МХП, та облдержадміністрація запрошують учасників бойових дій АТО (ООС), які проживають на території Черкаської області, пройти безкоштовний курс реабілітації:

  • з 24 вересня по 30 вересня;
  • з 1 жовтня по 7 жовтня;
  • з 8 жовтня по 14 жовтня.

Це соціальний проект для учасників АТО (ООС) – гарна можливість пройти реабілітацію в мальовничому куточку Черкащини - селі Моринці на Звенигородщині.

Перших учасників уже зареєстровано, варто поспішити, адже "Морянка" зможе прийняти лише 30 осіб, по 10 в кожну зміну.

Навчально-реабілітаційний центр «Країна добра» Черкаської обласної ради став власником нового мікроавтобуса. Такий подарунок підготували до свята – Дня знань, на урочистій лінійці з нагоди початку нового навчального року.

Для його купівлі із обласного бюджету у 2019-му році спрямували 1,5 млн грн.

Ключі від мікроавтобуса комунальній установі Черкаської обласної ради передав голова облдержадміністрації Ігор Шевченко. Він також привітав дітей, батьків та викладачів із початком нового навчального року.