п'ятниця, серпня 30, 2019

Днями катеринопільська громада відсвяткувала день містечка.

Після урочистої частини та виступів працівників районного будинку культури хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на Сході, а в переддень представники районної влади відвідали могили загиблих атовців. До пам’ятників, пам’ятних знаків і до погруддя Тараса Шевченка було покладено квіти.

На День селища в Катеринополі виступали місцеві артисти та дитячі танцювальні колективи Ватутіного («Dance pro style») й Звенигородки («Floorcraft»), які додали святу шарму яскравими номерами, вбранням. Хедлайнером свята обрали катеринопільський рок-гурт «Театр світла» з вокалісткою Юлією Пономаренко. Вели захід Анжеліка Ткачук та Максим Марченко.

Зовнішнє оцінювання педагогів є одним із обов'язкових елементів сертифікації педагогічних працівників. Цього року буде проведена пілотна сертифікація вчителів початкової школи. Близько 900 педагогів візьмуть участь в незалежному тестуванні професійних компетентностей. Тестування відбудеться 31 жовтня 2019 року та триватиме три години, протягом яких потрібно буде виконати 100 завдань.

Щоб заохотити вчителів до проходження тестування, ті, хто успішно його складуть, отримають доплату в розмірі 20 % посадового окладу. Нараховуватиметься доплата пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката. Також цим педагогам зможуть надавати наступну – вищу категорію. Завдяки завданням вдасться дізнатись, наскільки обізнані вчителі у таких питаннях: планування та організація освітнього процесу, забезпечення і підтримка навчання, виховання і розвиток учнів, створення учнівського середовища.

Як повідомляють місцеві засоби масової інформації, у селі Майданецькому Тальнівського району донедавна був аварійний місток. На проїжджій частині з часом утворилася чимала дірка. Щоб не трапилася біда, хтось встромив у неї гілки. А пішохідним містком щодня користувалися люди. І так було б і надалі, якби не 44-річний Олег Лимоненко. Останні 10 років він працює за кордоном будівельником. Технологію укладки асфальту теж знає з власного досвіду.

Не гаючи часу, чоловік зібрав бригаду з 15 чоловік і приступили до роботи. Першими підтримали ініціативу Олега Костянтин Біда, Костянтин Осипенко, Олег Гребенюк, Максим Мошенський, Петро Миколенко і Ростислав Бабій, згодом долучилися інші. Спочатку викосили траву, якою заріс колись стрімкий струмок, обгородили спеціальною стрічкою частину дороги і почали ремонтувати. У процесі виявили, що хтось зрізав металічного швелера, на якому тримався міст, з того часу й почалося його руйнування. І тепер пішохідний міст висів фактично у повітрі.

29 серпня 2019 року в залі засідань будинку рад відбулося пленарне засідання чергової тридцять дев’ятої сесії Монастирищенської районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Микола Орендарчук.

У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Леся Онищак, заступник голови районної державної адміністрації Руслан Терещук, голови територіальних громад району, начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ і організацій району, директори закладів загальної середньої освіти району, представники місцевих засобів масової інформації.  

Відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту районної ради питання, внесені до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради.

За повідомленням виконавчого апарату Драбівської районної ради, 28 серпня 2019 року у малому залі Будинку рад проведено засідання конкурсної комісії з вручення премії ім. Івана Городинця. Вів засідання голова конкурсної комісії - голова Драбівської районної ради Володимир Дзега.

Ця премія заснована у 2016 році рішенням районної ради задля всебічного сприяння та підтримки розвитку краєзнавства як важливого засобу громадянсько-патріотичного виховання, стимулювання професійних і непрофесійних дослідників історії Драбівщини до активної діяльності у галузі краєзнавства та вшанування пам’яті вчителя-краєзнавця Івана Городинця, популяризації його імені й творчості.

На цьогорічний конкурс представлено роботи у двох номінаціях.