п'ятниця, серпня 23, 2019

Шановні жителі Черкащини!

Прийміть найщиріші вітання із Днем Державного Прапора та Днем незалежності України!

Оцінюючи наше минуле, ми усвідомлюємо особливу важливість цих історичних подій для кожного українця. Сьогодні як ніколи раніше, ми розуміємо значимість незалежності країни, соборності і єдності нації.

Саме тому, усі разом – плечем до плеча – ми щодня стверджуємо наші волелюбні прагнення жити в мирі та злагоді, формуємо разом вільне, монолітне згуртоване суспільство, міцну і заможну державу.

Нехай же ці свята і надалі додають нам наснаги та впевненості у власних силах і в нашій спільній перемозі!

Від щирого серця з нагоди свята бажаю усім вам мирного неба, міцного здоров'я, добробуту і затишку у родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень й нових успіхів у праці!

 

Зі щирою повагою

23 серпня 2019 року на Соборній площі в м. Черкаси відбулися святкові заходи з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

У святі взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький, міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко, військовослужбовці учасники АТО/ООС, курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, депутати і працівники виконавчого апарату обласної ради, громадськість міста.

Попри те, що Набутівській об’єднаній територіальній громаді Корсунь-Шевченківського району дісталось чимало об’єктів медицини, освіти, культури, громаді вдається не просто підтримувати їх на належному рівні, але й ремонтувати, покращувати, осучаснювати. Крім ремонтів, появи нових доріг та вуличного освітлення, Набутівська ОТГ відкриває нові об’єкти – відразу три їх з’явиться цього року. Про потужний розвиток Набутівської громади дізнавалися учасники прес-туру, організованого Черкаським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Набутівська громада – це об’єднання із 13 сіл, на території яких знаходяться 5 загальноосвітніх шкіл, 2 амбулаторії та 7 фельдшерсько-акушерських пунктів, музична школа та дитячий будинок сімейного типу, 7 будинків культури, 2 сільські клуби, 7 бібліотек.

За інформацією Уманської районної ради, її голова Оксана Супрунець ініцювала підготовку і видання книги «Поетами Уманщини оспівана земля». Днями в актовій залі Родниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів перед вчительським загалом шкіл Уманського району відбулась її презентація.

Серед почесних гостей заходу – заслужений журналіст України Валентина Козицька та поетеса, керівник Уманського міського літоб’єднання «Літ’О», член спілки журналістів України Ніна Михайлова.

Нова книга - це навчальний посібник, в якому представлено найкращі зразки поезії відомих та малознаних поетів Уманщини. Ці матеріали можуть бути використані вчителями на уроках літератури рідного краю та при підготовці до різних заходів гуманітарного спрямування.

19 серпня, коли православні українці відзначають Преображення Господнє, або як його ще називають – Яблучний Спас, тальнівчани святкують День міста. Про святкування дня міста розповів журналіст Олег Шатайло.

Цього року заходи розпочалися із літургії в Петропавлівському храмі Православної Церкви України. Потім, вже традиційно, провели шаховий турнір та турнір з міні-футболу «Пам’яті героїв». Водночас, у Тальнівському музеї історії відкрили відразу дві виставки. Перша присвячена 100-річчю відкриття учительської семінарії. На огляд відвідувачів виставлено копії документів, пов’язаних з діяльністю навчального закладу, тогочасні і пізніші газетні публікації, фото випускників та їхні документи.

На відкритті про створення та діяльність семінарії розповіла директор музею Світлана Проценко, а працівники міської ради Наталія Накоп’юк, Алла Карбовська, Петро Дерибчина та Валентин Голублєвський виступили в ролі семінаристів.