середа, серпня 14, 2019

17 - 18 серпня на батьківщині Тараса Шевченка, у селі Моринці Звенигородського району, вже вшосте проводиться музичний благодійний фестиваль «Ше.Fest». 

Для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть 10 локацій. На Просвітницькій галявині впродовж двох днів з 12:00 до 18:00 відбудуться гутірки з відомим казкарем Сашком Лірником, Василем Шклярем, Богданом Бенюком; музичні виступи гуртів «Сонце в кишені», «Джулай 8»; поетичний Ше.Батл, благодійний Ше.Аукціон, презентація книги та фільму «Тарас. Повернення» та багато іншого.

Театральна сцена пропонує глядачам вистави «Сон. Комедія» творчої майстерні «Театр у кошику» (режисер Ірина Волицька, м. Львів) та «Гайдамаки» Миколаївського академічного художнього драматичного театру (режисер Євген Олійник, м. Миколаїв).

На нічній акустиці планується романтична атмосфера з поезією, чаєм, гірляндами та якісними українськими гуртами, серед яких PIANO, Мелорі та Galileo.

За інформацією Степанецької ОТГ, днями Товарна біржа агропромислового комплексу центральних областей України в селі Степанці, що на Канівщині, провела земельні торги з продажу права оренди у формі аукціону.

Їх особливість полягає в тому, що це перші такі торги, що проведено у громаді, яка після реформування і  об'єднання набула права самостійно розпоряджатися земельними ділянками, що є у її віданні.

 

Як інформує офіційне інтернет-представництво Президента України,  Володимир Зеленський підписав указ № 594 щодо питання спрощення набуття громадянства України окремими категоріями осіб.

Зокрема, документом звільняються від необхідності подання зобов’язання припинити іноземне громадянство особи, які є громадянами Російської Федерації і зазнають переслідувань через політичні переконання у країні своєї громадянської належності та подають клопотання про набуття громадянства України.

Від такої ж необхідності цим указом звільняються особи, які проходять службу у Збройних силах України та які мають визначні заслуги перед Україною, або прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес (що брали чи беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях) і звертаються щодо набуття громадянства України.

Майже три десятиліття на промисловому майданчику поблизу села Вітове робили спроби звести Чигиринську електростанцію. В залежності від джерела енергії, на якому вона мала працювати, змінювалися і проекти. Вугілля і мазут – дорого і нерентабельно, атом – небезпечно, на теплову електростанцію також не вистачило коштів.

І ось Чигиринський район може отримати другий шанс вже із сонячною енергією. Наступного року планують ввести в експлуатацію сонячну електростанцію.

Про це повідомила прес-служба Європейського банку реконструкції і розвитку. Ним буде виділено норвезькій компанії Scatec Solar кредит на суму 19,7 мільйонів євро на будівництво у Чигирині сонячної електростанції потужністю 55,4 МВт. Ще 10 мільйонів єврокредиту виділить Шведський фонд та 5 млн євро – Північна екологічна фінансова корпорація.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів нараду із керівниками підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області, на якій підбито підсумки фінансово-господарської діяльності за І півріччя 2019 року установ аптечної мережі та обласного комунального підприємства «Фармація». У засіданні також взяли участь директор Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Руслан Чикало, начальник управління охорони здоров’я ОДА Віталій Лобас та працівники управління майном виконавчого апарату обласної ради.