четвер, серпня 8, 2019

Як повідомляють місцеві засоби масової інформації, у с. Павлівка Перша Тальнівського району жителі власними силами відремонтували ФАП та впорядкували прилеглу територію.

– Матеріальну допомогу на придбання будівельних матеріалів для проведення ремонту приміщення ФАПу надала Ірина Ванникова. Роботи виконували завідуючий ФАПом Руслан Ротаєнко, усі працівники сільської ради, бібліотекар Галина Довжук. Допомагали небайдужі жителі села Олександр та Іван Рибаки. Пісок привіз житель Олександр Гординський. Спільними силами відремонтували маніпуляційну та внутрішній туалет, побілили і підвели приміщення, упорядкували прилеглу територію, – розповідає сільська голова Наталія Слободяник.

Мистецькі здобутки Прикарпаття завжди вирізнялися з-поміж культурної спадщини решти українських територій. Особливі техніки, неординарні матеріали, надзвичайний колорит, своєрідні сюжети з типовими краєвидами та архітектурою допомагають вгадати характерний почерк митців із Західної України.

Нині відвідувачі Черкаського обласного художнього музею можуть ознайомитися з майстерністю одного із представників Прикарпаття   - художника з Івано-Франківська Петра Грицюка, який презентує власну вистаку: «СТАНІСЛАВІВ & ГАЛИЧИНА. З думкою через старе до нового…»

В рамках реалізації Проекту Української асоціації районних та обласних рад «Моделювання адміністративно-територіального устрою на субрегіональному рівні», що реалізовується за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» підготовлено аналітичну статтю щодо законодавчої підтримки Верховною Радою України реформи децентралізації та перспектив роботи Парламенту в цьому напрямку в подальшому.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» проводять конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» для органів місцевого самоврядування всіх рівнів.

Конкурс 2019 року проводиться, відповідно до наказу Мінрегіону від 22.03.2019 № 78. Як зазначають організатори, прийом заявок продовжено до 4 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, відбір робіт відбувається в кількох темах.

Тема 1. Заходи та рішення органів місцевого самоврядування, спрямовані на ріст доходів місцевого бюджету.

Це можуть бути практики:

Як інформують у відділі інформаційно-комунікаційної роботи управління охорони здоров’я облдержадміністрації, 2-3 серпня 2019 року в Черкасах було організовано акцію «Здай кров – врятуй життя!» за участі ГО «Українська асоціація мотоциклістів» жінок-райдерів Всесвітньої мотоциклетної жіночої естафети (WRWR). Ця акція відбулася за підтримки діяльності проекту «Донор UA» та популяризації донорського руху в Україні для регулярного поповнення банку крові потребуючим постраждалим внаслідок ДТП.

З цією метою на базі комунального закладу «Черкаська обласна станція переливання крові» Черкаської обласної ради ГО «Українська асоціація мотоциклістів» разом з мотоклубом «NIGHT BIRDS» (Нічні птахи) провели цю акцію в рамках мотофестивалю «Дорога на Січ».

За її підсумками здали кров 50 байкерів, які прибули на Черкащину з різних куточків України. Більшість із них вперше стали донорами. Благодійна акція мотоциклістів-байкерів у Черкасах пройшла вперше.