вівторок, серпня 6, 2019

На нещодавній сесії Катеринопільської селищної ради бурхливо обговорювалось питання змін до бюджету, оскільки на всі потреби громади коштів катастрофічно не вистачає. Районна лікарня надіслала прохання виділити їй 16 тисяч на придбання нового кардіографа. Окрім того, за певний період зібралося чимало заяв від населення про надання матеріальної допомоги.

«Життєво і надзвичайно необхідно придбати для лікарні новий кардіограф. Старим, на жаль, не можна якісно робити електрокардіограму. На кону правильна постановка діагнозів, від якої залежить життя та здоров’я наших людей. Ми мусимо зробити все, щоб зберегти лікарню та забезпечити наших громадян якісними медичними послугами», − закликала депутат Лариса Анікіна.

З іншого боку, до селищної ради надійшло близько десятка заяв про виділення матеріальної допомоги онкохворим та сердечникам.

06 серпня 2019 року під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття вакантних посад керівників комунальних підприємств, проведено організаційне засідання.

Члени комісії ознайомилися з розпорядженням обласної ради щодо оголошення конкурсу на зайняття посади директора Шевченківської спеціалізованої школи-інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради та утворення конкурсної комісії і порядком денним її роботи.

Потім голова комісії повідомив присутніх про вимоги і обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції», у тому числі з механізмом повідомлення членом комісії про конфлікт інтересів та подальшими його діями.

 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України четвертий рік поспіль проводить Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

До участі у Конкурсі приймаються матеріали за чотирма номінаціями:

  • онлайн-публікація
  • стаття (в друкованому ЗМІ)
  • радіоматеріал
  • відеоматеріал.

Учасник може подати не більше однієї конкурсної роботи за кожною з номінацій, оформивши їх окремими конкурсними заявками. Матеріали мають бути опубліковані вперше у період із 1 січня до 30 вересня 2019 року. Конкурсні роботи подаються до 18.00 30 вересня 2019 року.

Тематичні пріоритети конкурсних робіт:

Як повідомляють на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), з 29 липня 2019 року у штатному режимі вже працює Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Його публічна частина доступна за адресою https://corruptinfo.nazk.gov.ua/.

У НАЗК також уточнили, що, крім того, здійснюють через Реєстр спеціальну перевірку відомостей щодо кандидатів на особливо відповідальні посади, а також посади з підвищеним корупційним ризиком у межах чинного законодавства.

Довідку з Реєстру, як стверджують у НАЗК, можна буде отримати впродовж п’яти хвилин. Пошук у Реєстрі відбувається за двома категоріями осіб: юридичні та фізичні особи, в тому числі за частковим збігом пошукових параметрів.

За один пошуковий запит може бути відображено лише 50 записів. Щоб зменшити кількість записів, необхідно уточнити параметри фільтру. Наприклад, ввести не тільки прізвище, а й ім’я особи.

 

За інформацією Черкаського Прес-клубу, у Іваньківській ОТГ на Маньківщині є свій ландшафтний парк, а випускникам дарують іменні банківські картки. А ще вона демонструє гарні приклади свого розвитку.