середа, липня 10, 2019

Збільшені з 1 липня виплати пенсіонерам, котрі мають великий страховий стаж, але отримували невеликі заробітні плати, будуть здійснюватися на постійній основі. Про це розповів Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«У цьому році ми зробили перші кроки до вирішення проблеми пенсійного забезпечення тих людей, котрі мають великий страховий стаж, але через те, що свого часу отримували низькі заробітні плати, розмір їхньої пенсії був невисоким», – сказав він.

Павло Розенко нагадав, що у березні і квітні для цієї категорії громадян були здійснені одноразові додаткові виплати. «А тепер жінки, котрі мають не менше 30 років страхового стажу, і чоловіки, котрі мають не менше 35 років стажу, отримуватимуть пенсію не нижче 2 тисяч гривень на постійній основі, – зазначив Віце-прем’єр-міністр. – Виплати будуть здійснені в межах доходів Пенсійного Фонду і не вплинуть на збільшення дефіциту його бюджету», - наголосив він.

За інформацією Урядового порталу

2-4 липня 2019 року у Канаді відбувалася Конференція з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference 2019) та з питань децентралізації.

Для новообраних керівників українських об’єднаних громад та інших представників місцевого самоврядування візит організовано Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) й реалізовано спільно з проектами DOBRE, DESPRO, ПРОМІС і U-LEAD із фінансуванням від американського, канадського, німецького та швейцарського урядів.

Черкащину у цій навчальній поїздці представляв Олександр Фуркало, голова Бузівської сільської об’єднаної територіальної громади.

Черкащина здавна славиться талановитими та творчими людьми, які творять унікальну історію українського та світового мистецтва. Чимало обдарованих та працьовитих живописців, майстерних та витончених графіків, а також потужних скульпторів-самородків відточували свої природні здібності в художніх школах та відповідних навчальних художніх закладах. Митець, який може одночасно та однаково якісно працювати в декількох видах мистецтва, різних техніках та стилях – унікальне явище. Отож Черкаський художній музей представляє саме таку персональну виставку черкаського майстра Дмитра Бур’яна, експоновані роботи – графіка, живопис та скульптура.

Для громадського обговорення опублікований проект наказу МОЗ  України «Про внесення змін  до Державних санітарних норм і правил утримання  територій населених місць». Пропоновані зміни мають вдосконалити правила утилізації та сортування сміття, утримання прибудинкових територій, парків та скверів, впорядкувати систему озеленення, убезпечити забруднення підземних вод і джерел водопостачання, а також - створити умови для реалізації прав людей з інвалідністю нарівні з іншими громадянами. Крім того, проект наказу наближує українські норми до європейських.

Кабінет Міністрів України, в рамках політики розвитку дитячого та юнацького спорту, виділив загалом 350 млн грн на програми ремонту існуючих та будівництво нових спортивних комплексів при школах та 50-метрових та 25-метрових басейнів та оздоблення прибасейнових територій. Відповідні рішення ухвалені під час засідання Уряду 5 липня.

Так, обсяг субвенції на оновлення і будівництво басейнів склав 200 млн грн. Гроші виділяються на 10 проектів у Донецькій, Миколаївській, Запорізькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Черкаській, Львівській областях та м. Вінниці.

Обсяг субвенції на оновлення пришкільних спорткомплексів становить 150 млн грн. Гроші виділяються на понад 80 проектів в різних регіонах України, в тому числі у великих містах та об’єднаних громадах. Йдеться як про закриті спортивні комплекси, так і відкриті стадіони.