середа, липня 3, 2019

26 червня  Кабінет Міністрів України прийняв  постанову про встановлення граничних цін на тепло. Відповідно до неї, вартість гігакалорії тепла в містах обласного значення не має перевищувати економічно обґрунтованого значення, який становить 1400 грн, вартість гарячої води – 83 грн за кубометр у квартирах з сушарками для рушників і 75 грн – без них.

До 15 липня Міністерство юстиції оприлюднить повний перелік усіх постачальників комунальних послуг з детальним описом того, хто цими підприємствами керує і хто є їх реальними власниками.

2-4 липня у Торонто в Канаді проводиться Конференція з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference 2019) та з питань децентралізації.

Для новообраних керівників українських об’єднаних громад та інших представників місцевого самоврядування візит організовано Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) й реалізується спільно проектами DOBRE, DESPRO, ПРОМІС і U-LEAD із фінансуванням від американського, канадського, німецького та швейцарського урядів.

Черкащину у цій навчальній поїздці представляє Олександр Фуркало, голова Бузівської сільської об’єднаної територіальної громади.

Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії, минулої неділі в нашій області проведено перші вибори голів та депутатів у трьох ОТГ – Баштечківській сільській ОТГ Жашківського району (Баштечківська, Королівська, Нагірнянська, Охматівська сільські ради), Виноградській сільській ОТГ Лисянського району (Виноградська, Вотилівська, Мар’янівська, Ріпківська, Рубаномостівська, Федюківська сільські ради) та Драбівській селищній ОТГ Драбівського району (Драбівська селищна, Левченківська сільська ради).

Ще до двох ОТГ провели додаткові вибори – обрали депутатів до Ротмістрівської ОТГ Смілянського району від Ташлицької, Санжариської, Макіївської, Самгородоцької сільських  рад та до Паланської ОТГ Уманського району – від Юрківської сільської ради.

1. Із першого липня 2019 року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, підвищено з 1 497 грн до 1 564 грн.

У зв’язку з цим із 1 липня проведено перерахунок пенсії, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму, а саме:

– мінімальних розмірів пенсії за віком та пенсії у зв’язку з втратою годувальника, призначених відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», надбавок за понаднормовий стаж, що обчислені виходячи з розміру прожиткового мінімуму, – непрацюючим пенсіонерам;

– мінімальних пенсій за віком шахтарям, на яких поширюється чинність Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці», –непрацюючим пенсіонерам;

Як інформують у Драбівській районній раді, уже вчетверте проведено районний велопробіг «Вишиваний шлях»,  приурочений Дню Конституції та Дню молоді.

До заходу долучилося близько сотні жителів та гостей селища. Символічно, що учасниками акції стали люди різновікової категорії: від найменших дітей, молоді до людей старшого покоління. Це ще раз підкреслює єдність поколінь. Учасники, вбрані у вишиванки, проїхали центральними вулицями Драбова.

Далі урочистості з нагоди державного свята продовжилися у районному Центрі культури і дозвілля.

З вітальними словами до присутніх звернулися голова районної ради Володимир Дзега та перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Лобода.