вівторок, червня 18, 2019

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів нараду, на якій організатори мистецького пленеру «Тараса пензлі оживають» підбили попередні підсумки відбіркових конкурсів, що завершилися у травні, та обговорили стан підготовки до заключного, фінального етапу.

Як відомо, це вже вдруге він проводитиметься в с. Шевченкове, на батьківщині, де жив і творив наш національний символ, геніальний поет і художник Тарас Шевченко.

Проведений минулого року мистецький пленер показав, що рівень його організації і очікувані результати відповідають всеукраїнському масштабу. Отож, цього року до участі було запрошено молоді таланти з багатьох областей України.

Окрім того, було розширено до двох кількість напрямків: художній – «Знакові події в історії України» та літературний – «Ну що б, здавалося, слова…» за номінаціями: «Проза» і «Поезія». Відповідно, зросла і кількість учасників фестивалю-пленеру.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує впровадження проекту з будівництва сучасних центрів безпеки громадян у об’єднаних територіальних громадах. Такі центри безпеки міститимуть в одній будівлі пожежну частину, екстрену медичну допомогу та поліцейський пункт.

«Є ідея створення єдиного Центру безпеки в громадах, який об'єднає пожежну, екстрену медичну допомогу і поліцію. Уже розроблений проект, і хочемо розробити мережу таких Центрів безпеки. Вони надаватимуть всю необхідну допомогу протягом 20 хвилин», – відзначає заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Наприкінці минулого тижня у с. Вербовець Катеринопільського району відбулись громадські слухання щодо об’єднання в одну ОТГ. На сходку прибули селищний голова Катеринополя Іван Гегедош та секретар селищної ради Наталія Цехмістренко, сільський голова Валентина Кравцова, депутат обласної ради Олександр Коваленко. Запрошували на зібрання також керівництво Єрківської ОТГ, але ніхто не приїхав, заславшись на зайнятість.

Варто зауважити, що с. Вербовець – стратегічне село, бо від його рішення залежить, до якої громади приєднаються деякі інші населені пункти.

– Якщо Вербовець та Кайтанівка не приєднаються до Катеринополя, то й ми не зможемо, – скаржились нещодавно мешканці с. Вікнинине,– адже у нас немає з райцентром спільних меж.

Як інформують у комунальному закладі «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради», на його базі та на території ТОВ «Любава Сіті» проведено обласні відкриті змагання учнівської молоді з автомодельного спорту (радіокеровані моделі).

У змаганнях взяли участь 7 команд: п’ять із області - Черкаська автошкола товариства сприяння обороні України, комунальний позашкільний навчальний заклад м. Черкаси «Міська станція юних техніків», Христинівська районна станція юних техніків, станція юних техніків міста Умані і господарі змагань та 2 команди з інших регіонів України – Київського палацу дітей та юнацтва і Миколаївського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

 

 

 

Новим поштовхом до розвитку інфраструктури, культури та туризму міста над Тясмином стало створення Кам’янської міської об’єднаної територіальної громади. Її натхненником виступив міський голова Кам’янки Володимир Тірон, член правління Асоціації міст України, людина ініціативна, досвідчена та діяльна.

Володимир Іванович з командою однодумців ОТГ розпочали свою діяльність із втілення в життя багатьох задумів. Серед них перетворення унікальної пам’ятки природи місцевого значення — Тясминського каньйону — на привабливий об’єкт рекреації та туризму. Цей задум вже реалізується. Напрацьована командою стратегія розвитку ландшафту неповторного куточка Притясминня перемогла в конкурсі туристичних проектів регіонального розвитку, які фінансуються з Держбюджету та Євросоюзу.