вівторок, червня 11, 2019

Днями Черкаський обласний художній музей презентував спільну виставку подружжя Шаповалових: Костянтина (1960 р. н.) та Світлани (1962 р. н.).

Майстри пензля є членами Міжнародної професійної спілки художників, учасниками всеукраїнських художніх виставок і фестивалів мистецтв, громадськими діячами, християнськими літераторами, мають відзнаки та відомчі нагороди. Вони очолюють Спілку християнських письменників України (міжконфесійної громадської організації, засновника багатьох всеукраїнських проектів) та Комітет з питань духовності, моралі та культури Громадської ради при Міністерстві оборони України. Є засновниками Міжнародного кінофестивалю «Світло» та інших громадських, літературних та мистецьких проектів.

Днями у Кам’янській міській громаді відбувся вже вдруге фестиваль класичної музики Kamianka Music Fest, який проводиться з метою збереження культурної спадщини кам’янщини та України.

Ситуація, спричинена виливом хімікатів у річку Рось, є контрольованою, всі служби працюють злагоджено і ведуть моніторинг ситуації. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із пресою у Вінницькій області.

«ДСНС, Держпродспоживслужба – всі працюють над моніторингом стану можливого забруднення. Але за моєю інформацією, ситуація контрольована, загроз немає, всі служби працюють над тим, аби моніторити ситуацію і вживати необхідних заходів. Вважаю, що треба дотримуватися інструкцій ДСНС, – і все буде нормально», - сказав Володимир Гройсман.

Глава Уряду прокоментував оновлену інформацію від ДСНС.

«Щойно отримав інформацію від Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС. Наразі небезпеки для питного водопостачання міст, які здійснюють водозабезпечення з річки Рось, немає. Міські водоканали можуть працювати у штатному режимі», – повідомив Володимир Гройсман.

8 червня 2019 року міськрайонна газета «Уманська зоря» урочисто відзначила свій 100-річний ювілей.

На свято газети, а разом з тим, і всієї Уманщини завітало багато поважних гостей, серед яких народний депутат України Антон Яценко, керівники міста та району, представники громадськості Уманщини, колеги-газетярі з інших районів області, ветерани, шанувальники «Уманської зорі», самодіяльні колективи краю.

Привітати із поважною датою колектив та ветеранів редакції газети завітала голова районної ради Оксана Супрунець. Звертаючись до присутніх, Оксана Анатоліївна зазначила, що 100 років – це визначна віха для видання. Кілька поколінь виросли разом з газетою, дізнаючись з її сторінок про найважливіші події в житті Уманського краю. На сторінках газети – епохальна історія району від бурхливих років початку 20 століття і до нинішніх днів, що також наповнені певними викликами.

Як повідомляють у Звенигородській районній раді, днями її голова Володимир Кучер провів засідання двадцять восьмої сесії районної ради.

Питання, які подано до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданні постійних комісій районної ради та президії.

На початку сесії голова районної ради озвучив оголошення про обрання депутатом Звенигородської районної ради від Звенигородської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Черкащани" Валентини Нечитайло, а також вручив посвідчення і значок новообраному депутату Віталію Ковалю.