п'ятниця, червня 7, 2019

Як повідомляють в обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді обласної ради, підняттям прапора урочисто відкрили обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Він проводиться на базі дитячого оздоровчого табору «Дахнівська Січ».

Цього року до участі в обласних змаганнях прибув 21 рій юних помічників козаків – джур. Вони в атмосфері козацького похідного побуту, відроджуючи славні українські традиції, проведуть сім днів і завершать змагання наступного вівторка.

Урядом затверджено Порядок перерахунку вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання або надання неякісної послуги. Таким чином, як зазначають у Кабміні, буде захищено права споживачів, надано можливість співвласникам сплачувати справедливу вартість за надані послуги.

«Новий Порядок дозволяє мешканцям сплачувати лише за фактично спожиті послуги. Дає право зменшити рахунки у разі неякісної послуги або її ненадання. Порядок встановлює чіткі взаємовідносини з управителем та дозволяє уникнути непорозумінь в частині нарахування плати», – наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної урядової постанови.

Зокрема, згідно з Порядком здійснення перерахунків вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання або надання невідповідної якості:

За повідомленням Катеринопльської селищної ради наприкінці травня тут відбулась чергова сесія. На її розгляд було винесено лише одне питання: «Затвердження Положення про проведення громадських слухань у смт. Катеринопіль з питань добровільного об’єднання територіальних громад».

Ініціаторами створення Катеринопільської ОТГ виступила група депутатів. Доповідала з цього питання секретар селищної ради Наталя Цехмістренко. Вона поінформувала народних обранців про розроблену процедуру проведення громадських слухань та про шлях, який необхідно пройти до об’єднання.

Одразу дві компанії, що займаються «зеленою» енергетикою, виявили бажання встановити поля сонячних батарей у Єрківській ОТГ.

- Наразі відбуваються узгоджувальні процедури, виготовляється документація стосовно встановлення цими компаніями батарей на площах 7,7 та 80 гектарів, відповідно, - розповів голова Єрківської ОТГ Леонід Польовий. – Громада отримає не лише нові робочі місця для наших людей, але й можливості розбудови інфраструктури ОТГ за рахунок дольової участі цих компаній у розвитку населених пунктів громади.

Чотиризірковий готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради - справжній символ гостинності та домашнього затишку. Переступаючи його поріг, поринаєш в атмосферу спокою, доброзичливості і затишку. Живі квіти, оригінальні картини місцевих художників, вдале оформлення фойє та готельних номерів, привітність обслуги, чистота і охайність - усе свідчить, що основним напрямом роботи колективу «Дніпра» є створення найкращих умов для відвідувачів закладу.

Очолює нині готельний комплекс директор Андрій Дзюба. Сьогодні – наша розмова з ним.

– Андрію Миколайовичу, що ви можете додати до вищесказаного?

– Те, що готель розташований у самому центрі Черкас, в спокійному та затишному місці поряд із торговим, культурним та діловим сектором міста. Готель зручно з’єднаний транспортними засобами з усіма районами міста, та знаходиться всього в 4 км від залізничного вокзалу.