понеділок, травня 27, 2019

24 травня відбулись установчі збори з формування складу молодіжної ради при Шполянській міській раді ОТГ.

На початку засідання  молодь привітав міський голова  Сергій Кравченко. Він був приємно вражений, що плідно та конструктивно співпрацювати із місцевою владою виявили бажання понад 40 молодих людей.

– Приємно, зустрічатись з вами тут, бачити ваші запальні очі, сповнені ідей на покращення добробуту та життя громади. Сьогодні хочу привітати кожного особисто, адже вступ до молодіжної ради – важливий крок. Прошу вас, працювати плідно та згуртовано, а ми в свою чергу продовжуватимемо працювати для дітей та молоді громади, бо за вами майбутнє, – сказав міський голова.

У Городищі проведено фінальні змагання серед депутатів місцевих рад. Кращі із них увійдуть до збірної, яка захищатиме честь області на Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів обласної, районних, міських, сільських та селищних рад 2019 року, що відбудеться на початку червня в м. Чорноморськ.

Вкотре Городищина підтверджує, що поступово стає центром проведення найрізноманітніших обласних спортивних змагань, гостинно надаючи для цього споруди і об’єкти спортивно-оздоровчого комплексу «Колос», спортзали коледжу і школи, що розташовані поряд. Ось і нинішніми вихідними приймала команди, сформовані з числа депутатів місцевих рад з 12 районів, які пройшли випробування і здобули таке право через зональні ігри.

24 травня 2019 року заступник голови районної ради Лідія Татарина провела пленарне засідання позачергової тридцять п’ятої сесії Шполянської районної ради сьомого скликання.

У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Василь Уманець, голова райдержадміністрації Володимир Потапенко, голови територіальних громад району, начальники окремих управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ і організацій району, директори закладів загальної середньої освіти району, представники місцевих засобів масової інформації. У роботі сесії районної ради взяли участь 26 її депутатів.

Питання, внесені до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради.

Проекти рішень було розміщено на офіційному веб-сайті районної ради та роздано у паперовому варіанті присутнім на сесії депутатам.

Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний тематичний короткостроковий семінар «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем» для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Монастирищенського району.

Програма семінару спрямована на підвищення рівня професійних компетентностей, необхідних для забезпечення ефективного управління на місцях.

24 травня для голів об’єднаних територіальних громад Черкаської області та керівників структурних підрозділів ОТГ і районів з питань розвитку агропромислового розвитку територій провели семінар на тему: «Зростання надходження до бюджету ОТГ за рахунок ефективного землекористування та створення належних умов для землекористувачів».

Із актуальною інформацією про джерела наповнення місцевих бюджетів та ефективне використання коштів виступили керівники та спеціалісти департаменту фінансів і управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, Державної фіскальної служби в Черкаській області, Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування, Головного територіального управління юстиції, Головного управління Дежгеокадастру та Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.