п'ятниця, травня 24, 2019

Голова постійної комісії Черкаської обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики Наталя Кравцова провела засідання, на якому розглянуто питання, що подано до сесії обласної ради.

Першими члени комісії підтримали проекти рішень щодо змін до обласного бюджету на 2019 рік та розроблення Стратегії розвитку Черкаської області на період до 2027 року та планів її реалізації.

Інформували відповідно директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталя Кравченко і директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.

Він же прозвітував за 2018 рік щодо проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018 – 2020 роки.

 

За повідомленням комунального закладу "Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради", на його базі проведено обласні змагання учнівської молоді з судномодельного спорту ("М" - швидкісні радіокеровані, "NS" - моделі до 600 мм). У змаганнях взяли участь  9 команд (39 учасників) з різних куточків Черкаської області.

Особисто-командна першість проводилась у тринадцяти класах моделей: "М" - швидкісні радіокеровані (5 класів) та самохідних "NS" - моделі до 600 мм (8 класів).

Як повідомляють у громаді, головними є: відкриття оновленого дитсадка й спортивно-ігрового майданчика у с. Суха Калигірка, створення спортивно-тренажерної зали та реабілітаційного центру для учасників АТО в с. Мокра Калигірка, проведення фестивалю народного мистецтва й писанок, відкриття ЦНАПу європейського зразка, який надає 126 послуг.

Гордістю громади є Мокрокалигірський багатопрофільний регіональний центр професійної освіти, що має з філіали у містах Шпола й Ватутіне. Тут готують фахівців трьох напрямів: харчового, будівельного та сільськогосподарського. Можна здобути професії електрозварника, автослюсаря, кухара, кондитера, офіціанта, бармена, продавця, обліковця, водія, тракториста.

У нашій області триває процес реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади. Нагадаємо, що на сучасному етапі він передбачає завершення добровільного об’єднання громад, а згодом – формування нових меж районів, зміни в адміністративно-територіальному устрої, а відтак, проведення чергових місцевих виборів у 2020 році на новій територіальній основі громад та районів.

Тому члени експертної групи з напрацювання перспективного плану формування територій громад Черкаської області проводять чергові консультації з представниками різних районів, щоб узгодити  план дій.

Днями перший заступник голови обласної облдержадміністрації Тарас Висоцький провів чергове засідання експертної групи.
 

23 травня 2019 року відбулося пленарне засідання чергової тридцять п’ятої сесії Монастирищенської районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Микола Орендарчук.

У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Леся Онищак, заступник голови райдержадміністрації Руслан Терещук, голови територіальних громад району, начальники окремих управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ і організацій району, директори закладів загальної середньої освіти району, представники місцевих засобів масової інформації.