четвер, травня 23, 2019

За повідомленням Маньківської районної ради, під головуванням її очільника Світлани Лещенко проведено перше пленарне засідання чергової 37 сесії районної ради VІІ скликання.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Василь Клименко, депутат обласної ради Олександр Северин, заступники голови райдержадміністрації, сільські та селищні голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ, організацій району, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації.

На початку присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про загиблих наших земляків, військовослужбовців та цивільних громадян, які загинули під час бойових дій на сході України, захищаючи цілісність та незалежність нашої держави.

Як повідомляють у КЗ " Обласний Центр науково-технічної творчості учнівської молоді" Черкаської обласної ради, команда ракетомоделістів Христинівської районної станції юних техніків захищала честь області у Всеукраїнських відкритих змаганнях юних ракетомоделістів (юнаки-дівчата, ІV ранг), що проводилися з 8 по 14 травня 2019 року в м. Дніпрі.

У змаганнях взяли участь 10 команд з різних куточків України: Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Черкаської, Чернігівської областей.

 

Як повідомляють у КЗ "Обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді ЧОР", команда Канівського міського центру туризму з числа вихованців військово-патріотичних гуртків «Юні десантники» та «Хортинг-патріот» гідно представила честь Черкаської області на Всеукраїнському вишколі «Джура-Десантник», який проходив на базі Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова з 10 по 14 травня  2019 року та  був спрямований на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Планомірна підготовка команди до вишколу здійснювалась протягом навчального року під керівництвом досвідчених педагогів керівників гуртків Сергія Вдовіченка  та Володимира Іванова.

За повідомленням Уманської районної ради її голова Оксана Супрунець провела позачергову 43-тю сесію районної ради.

У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних закладів та установ, керівники правоохоронних органів, представники місцевих засобів масової інформації.

Останніми вихідними  у Черкаському обласному художньому музеї проведено Міжнародну культурно-мистецька подію «НІЧ У МУЗЕЇ»-2019.

Цьогорічна «Ніч» почалася із вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року, а також пам’яті жертв політичних репресій.

Новацією акції став Міжнародний проект сучасного мистецтва (куратор Володимир Яковець).