вівторок, травня 21, 2019

В Україні триває новий етап децентралізації. Він передбачає завершення процесу добровільного об’єднання громад, формування нових ефективних районів, а далі – проведення чергових місцевих виборів у 2020 році на новій територіальній основі громад та районів.

Підтримку регіонам у підготовці моделей адміністративно-територіального устрою базового рівня надає Мінрегіонбуд, який опікується питаннями реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Сьогодні в Черкасах проведено засідання міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області.

Днями у Шполянській ОТГ провели подвійне свято. Жителі відзначили другу річницю утворення своєї громади, в родинному колі якої об’єдналось сім населених пунктів, та Всеукраїнський день вишиванки, що співпав з річницею. Тому багато шполян цього дня завітали на свято у вишитих сорочках.

Розпочалося феєричне дійство парадом вишиванок в адмінцентрі громади. 

21 травня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, яку провів голова комісії Костянтин Омаргалієв.

У роботі засідання постійної комісії взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко і перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький, керівники та уповноважені доповідачі зі структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів органів виконавчих влади.

Зі звітом за 2018 рік із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018-2020 роки й з питання розроблення Стратегії розвитку Черкаської області на період до 2027 року та щодо планів її реалізації виступив директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.

Черкаський обласний художній музей презентував вражаючу за масштабністю для міста виставку творів сучасного українського та світового мистецтва.

Ця грандіозна мистецька подія – свято таланту й творчості «Антракт», проводиться щовесни завдяки великим зусиллям ідейного натхненника, організатора, куратора й відомого українського художника Володимира Яковця.

Цьогоріч у виставці беруть участь понад півсотні митців різного віку (від 5 до 65 років).

Соціальне супроводження є формою державної підтримки сім'ї в інтересах дитини і передбачає надання комплексу правових, психологічних, соціально-педагогічних, соціально-економічних, соціально-медичних та інформаційних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім'ї.

Працівники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які здійснюють соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, підвищили кваліфікацію за програмою короткострокового тематичного семінару в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Актуальність семінару полягає у тому, що в сучасних умовах соціальний супровід прийомних сімей спрямовується не тільки на здійснення соціальної опіки, допомоги, патронажу прийомних сімей, але й на підвищення їх соціального статусу. Така робота з прийомними сім'ями спрямована на вирішення проблемних питань, які можуть виникнути в процесі виховання прийомних дітей.