вівторок, травня 14, 2019

Авіамоделізм – особливий вид технічної творчості, який, незважаючи на величезний прогрес та досягнення в індустрії авіабудування, зберігає за собою лідерство в захопленнях молодого покоління. Людина, а тим паче підліток, прагне літати, мати крила хоч би у мріях. Ось і реалізовують свої мрії, відвідуючи численні гуртки авіамодельного напрямку в області.

За інформацією комунального закладу «Черкаський обласний Центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» 10-11 травня 2019 року у м. Черкаси проведено обласні змагання учнівської молоді з авіамодельного спорту (кордові моделі).

За повідомленням офіційного веб-сайту Верховної Ради України Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон про функціонування української мови як державної. Перед цим народні депутати відхилили проекти постанов, якими пропонувалося скасувати результати голосування за закон і які блокували підписання закону спікером.

«Всі постанови відхилені, і це відкриває нам шлях до підписання цього Закону, – сказав він. – Сьогодні історичний день. Переконаний, що Президент України оперативно підпише його, і ще до кінця тижня текст Закону буде оприлюднено у Газеті «Голос України» та набуде чинності».

14 травня 2019 року під головуванням першого заступника голови Черкаської обласної ради Валентина Тарасенка відбулося засідання комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради.

Члени комісії розглянули пропозиції Національного агентства з питань запобігання корупції, доданими до рішення «Про погодження антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2019 рік» від 12.04.2019 № 1085, обговорили та погодили проект рішення обласної ради «Про внесення змін до Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2019 рік», а також  затвердили Звіт про виконання Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2019 рік за І квартал 2019 року.

22-24 травня 2019 року Міністерство молоді та спорту України в партнерстві з Київською обласною держадміністрацією, Асоціацією молодіжних центрів України та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні організовують третій Міжнародний форум молодіжних центрів «Від ініціативи – до дії». пройде він у м. Буча Київської області.

Метою заходу є обмін досвідом та кращими міжнародними і національними практиками щодо діяльності молодіжних центрів, посилення співпраці в напрямі розвитку молодіжної інфраструктури в Україні.

Участь у форумі візьмуть 150 учасників, серед яких – іноземні партнери та представники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, діючих молодіжних центрів, а також молодіжні працівники, які мають бажання розвивати мережу молодіжних центрів в Україні.

До другої річниці утворення міської громади та з нагоди Дня вишиванки, Шполянська ОТГ запланувала для своїх мешканців велике свято.

16 травня у Шполі відбудеться «Парад вишиванок» – святкова хода у центрі міста, а також флешмоб до Дня громади за участі школярів. Крім того, цього дня відбудеться турнір з волейболу серед юнаків та дівчат (у міській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3-гімназія), виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва «Моя вишивана громадо», виставка-конкурс «Наш пошук і творчість тобі, моя рідна громадо» вихованців закладів позашкільної освіти Шполянської ОТГ і концертна програма  за участі колективів КЗ «Центр культури та дозвілля».

– Шполянська ОТГ відзначає День громади другий рік поспіль – і об’єднавче значення таких заходів важко переоцінити – це можливість для кожної людини відчути себе членом успішної, потужної громади, – зазначив директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько.