субота, травня 11, 2019

Конкурс проходитиме за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, компанії «Бейкер Тіллі Україна», Освітнього проекту «Агрокебети», журналу Agroexpert.

Мета проекту: сприяти взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села. Глобальні цілі проекту (із переліку Цілей сталого розвитку ООН):подолання голоду (2), розвиток сільського господарства, гідна праця та економічне зростання (8), сталий розвиток міст і громад (11), партнерство заради сталого розвитку (17).

Учасники: села та селища (заявки від селищ міського типу в цьому році не приймаються).

Період проведення: квітень-вересень 2019 року.

Як інформують в Тальнівській районній раді, проведено засідання постійної комісії районної ради з питань агропромислового розвитку та природних ресурсів. На ньому розглянуто актуальне  питання «Про хід виконання районної програми утилізації непридатних, заборонених до використання та невідомих пестицидів». Інформував заступник начальника управління агропромислового розвитку та природних ресурсів райдержадміністрації Анатолій Сухонос.

Від сьогодні у 66 об’єднаних громадах України стартує виборчий процес. Він передбачає утворення сільських, селищних, міських виборчих комісій та формування їх складу. Після цього розпочнеться процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на перших місцевих виборах.

Вибори у цих громадах, за рішенням Центральної виборчої комісії, відбудуться 30 червня (постанови ЦВК № 846 та № 847 від 20.04.2019). Нагадаємо, такі вибори у Черкаській області відбудуться у 3 ОТГ: Баштечківській Жашківського району, Виноградській Лисянського району і Драбівській Драбівського району, а також додаткові вибори депутатів у 2 сільських радах – Ротмистрівської ОТГ, що на Смілянщині, та Паланської ОТГ Уманського району.

В Україні щорічно діагностується понад 45 тисяч інфарктів міокарда, третина з яких завершуються смертю. Близько 1,7 млн українців хворіють на бронхіальну астму, 2,5 млн — обструктивне захворювання легень. Якщо врахувати і цукровий діабет, то до 3,5 млн вже хворих щорічно додається ще 15 тис. І це той фронт, який сьогодні вимагає від Уряду і від країни рішучих дій.

Про це наголосив у своєму виступі на засіданні Уряді Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, тому, власне, і з’явилася ініціатива щодо реформи сільської медицини, і 14 млн громадян, які сьогодні проживають у сільській місцевості, отримали додаткову увагу від держави, а вони її дійсно потребують.

Кабінет Міністрів України надав можливість державній компанії НАК «Нафтогаз України» знизити ціни на газ для населення. Це рішення відповідає цілі ринкового ціноутворення на природний газ для всіх категорій споживачів і, таким чином, відповідає зобов’язанням України перед МВФ.

Ціна на блакитне паливо, яке НАК «Нафтогаз України» продає підприємствам теплокомуненерго та постачальникам газу, в травні має становити 8 247 гривень за тисячу кубічних метрів.

В Уряді наголошують, що якщо нарахування за газ будуть іншими, населення має змогу звертатися зі скаргами на урядову «гарячу лінію» 15-45.