середа, квітня 17, 2019

Сьогодні у сесійній залі Будинку рад відбулася зустріч із переможцями конкурсу есе на тему «Що я можу зробити для України». Цей конкурс є унікальною можливістю для 30 найкращих студентів Черкащини проявити себе як особистість, розвинути власні знання та навички щодо сучасного процесу державотворення, поліпшити комунікативні та організаторські здібності, знайти нових друзів і мотивацію до громадянської та політичної активності.

На засіданні розглянуто два питання: про визначення пріоритетних напрямів на оголошення конкурсу з відбору соціальних проектів неурядових організацій у 2019 році та прийняття рішення про його проведення для отримання коштів проекту, ухвалення тексту інформаційного повідомлення про конкурс та його оголошення.

Такий конкурс проводиться вже кілька років. Його мета – підтримка суспільно-корисної діяльності неурядових організацій, зокрема, благодійних фондів чи громадських організацій, які незалежні та не підпорядковані урядовим структурам, метою діяльності яких не є отримання прибутку, що підтверджено податковими органами, та захищають інтереси окремих груп людей відповідно до їх статуту.

Судові позови про оскарження добровільного об’єднання або приєднання громад будуть віднесені до категорій термінових адміністративних справ, які розглядатимуться  за скороченою процедурою, в місячний термін. Таких чином ми припинимо практику навмисного затягування через суди процесу об’єднання громад.

Так прокоментував схвалений Урядом законопроект щодо захисту прав територіальних громад в процесі добровільного об’єднання тергромад та приєднання до ОТГ Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Законопроектом вносяться зміни до Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Кодексу адміністративного судочинства України.

Наприкінці березня світова музична спільнота вшановувала пам’ять видатного польського композитора Кароля Шимановського, життя якого тісно пов’язане з с. Тимошівкою, де композитор народився та написав багато своїх ранніх творів.

Для вшанування пам’яті Кароля Шимановського минулого тижня на Кам’янщину відвідав консул Республіки Польща – Яцек Гословський з працівниками консульства.

На початку свого візиту пан консул разом з головою районної ради Сергієм Сундуковим та міським головою Кам’янської ОТГ Володимиром Тіроном відвідали центральну районну лікарню, де їх зустрів головний лікар Костянтин Тамко.

Тут польські гості подарували спеціальний одяг та інструменти для хірургічного відділення.

Україна славиться багатющим національним духовним надбанням. Однією з великих чеснот, яку беремо в дорогу життя, це – пісня, виконана на бандурі. Її багатство і краса відомі усьому світові.  Звуки бандури такі прекрасні і відверті, захоплюючі і щирі, що не мають часу і кордонів, розкривають світові велич нашої національної ідентичності.

Ось уже 25 років на Городищині дарує красу  трепету струн бандури колектив дитячої школи мистецтв. Народна аматорська капела бандуристів знана на Черкащині своєю самобутністю. Творчий запал керівника, викладачів, учнів, випускників передається піснею, звучанням голосу бандури, тому щоразу збирає справжніх прихильників мистецтва.

Як та річка Вільшанка несе свої води, що живляться джерелами рідної землі , до могутнього Дніпра, так і капела бандуристів несе поміж люди старі і нові пісні, скрашуючи їхнє буття, облагороджуючи серце і душу, пробуджуючи прекрасні поривання.