вівторок, квітня 16, 2019

Організатори Програми зауважують, що учасники отримають підтримку у створенні та модернізації ЦНАП у своїй громаді та наголошують, що це останній, четвертий, раунд для подачі заявок на отримання допомоги від Програми.

Хто може подати заявку?

Як повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, Уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності», спростивши реєстрацію декларації про готовність об’єкта будівництва до експлуатації. Тепер це можна буде зробити через зручний онлайн-кабінет за 1 день замість 10-ти.

Удосконалити механізм використання Державного та територіальних дорожніх фондів пропонує група народних депутатів України. Перш за все мова йде про дещо інший розподіл субвенції з Дорожнього фонду на дороги місцевого значення, вулиці і дороги комунальної власності. Законопроект, покликаний змінити розподіл субвенції, зареєстровано у Верховній Раді України № 10186.

Загальна протяжність доріг в Україні становить 420 тис. км, з яких майже 60 %, або 250 тис. км становлять вулиці і дороги комунальної власності в населених пунктах.

У 2018 році держава вперше створила спеціальний Дорожній фонд обсягом близько 47 млрд грн, з яких 11,5 млрд грн спрямувала на дороги місцевого значення. У цьому році обсяг Дорожнього фонду складає 56 млрд грн, з яких 35 % або 14,7 млрд грн передбачено саме для доріг місцевого значення.

За повідомленням Ладижинської ОТГ, сільський голова Сергій Цоколенко провів робочу нарада за участю депутатів сільської ради, начальників відділів виконавчого комітету сільської ради та  підприємців населеного пункту.

Метою наради стало обговорення питання Стратегічного планування Ладижинської об’єднаної територіальної громади, зокрема села Ладижинка.

 

Як інформують у Жашківській міській ОТГ, учні Жашківської спеціалізованої школи №1 – активні учасники численних проектів та акцій.Цього року вони долучилися до освітнього  проекту  «Відкривай Україну». Команда із промовистою та амбітною назвою «Переможці» успішно виконала умови І (шкільного) етапу, а наразі реалізовує ІІ (міський) етап, який передбачає зустріч із представниками місцевої влади.Отож, днями «Переможці» завітали з візитом до міського голови Ігоря Цибровського.