понеділок, квітня 15, 2019

Зміни до Бюджетного кодексу України запровадили з початку з 2019 року середньострокове (трирічне) бюджетне планування. 

Щоб допомогти місцевим фінансовим органам у підготовці проекту рішення про місцевий бюджет на 2020 рік та прогнозу місцевого бюджету на 2020-2022 роки, Асоціація міст України спільно з Міністерством фінансів України опрацювала Методичні рекомендації щодо складання у 2019 році місцевих бюджетів на середньостроковий період.

За результатами спільної роботи Міністерство фінансів України 29 березня наказом № 130 затвердило зазначені Методичні рекомендації, які сприятимуть посиленню спроможності місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів місцевого самоврядування в питаннях середньострокового бюджетного планування. 

На базі обласного центру роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради проведено ІІ фінальний етап Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху «Зелена естафета».

У Зеленій естафеті взяли участь команди – переможці обласних етапів серед загальноосвітніх навчальних закладів та закладів позашкільної освіти з тринадцяти областей України, а саме: Кіровоградщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини, Полтавщини, Закарпаття, Львівської, Вінницької, Сумської, Запорізької, Харківської, Одеської, Черкаської та Донецької областей.

Учасників фіналу привітали заступник начальника відділу інклюзивної, позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Тетяна Шевченко та директор обласного центру роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради Людмила Давиденко.

За І квартал 2019 року надходження власних доходів загального фонду місцевих бюджетів України зросли на 8,9 млрд грн (+17,2 %), порівняно з аналогічним періодом 2018 року, та склали 60,4 млрд грн. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Зокрема, податку на доходи фізичних осіб надійшло 35,9 млрд грн, що більше від надходжень за І квартал минулого року на +23 млрд грн (або на +6,7 млрд грн). Найвищі темпи приросту ПДФО мають Донецька (31,9 %), Київська (28,2 %) і Вінницька (26,2 %) області.

Плати за землю – 7,6 млрд грн, що на +23 % або на +1,4 млрд грн більше від аналогічного періоду минулого року. Найвищі темпи приросту забезпечили Закарпатська (51,3 %), Луганська (40,3 %), Дніпропетровська (39,6 %) області.

Фактичні надходження єдиного податку склали 8,8 млрд грн (зросли на +1,6 млрд грн, або на +22,8 %).

Щороку у квітні в Україні відзначається День довкілля, у який прогресивна світова спільнота закликає уважно обдумати дії та кроки, які кожен з нас має зробити задля збереження та відновлення довкілля, визначити роль кожного у збереженні нашої планети, її екосистем і ресурсів.

Напередодні відзначення Дня благоустрою та Дня довкілля в Україні працівники Черкаської районної ради та районної державної адміністрації, її структурних підрозділів здійснили прибирання територій прилеглих до автодороги Черкаси – Чигирин.

В ході прибирання було проведено розчистку території від сухих гілок, кущів, різноманітного сміття. Зелені зони очищено від торішнього листя.Своїм прикладом працівники районної ради та райдержадміністрації закликали керівників підприємств, установ, організацій району, усіх мешканців краю долучатись до подібних акцій.

Канівське міське управління соціального захисту населення інформує про можливість отримати безкоштовну психологічну реабілітацію та санаторно-курортне лікування на базі санаторію ТзОВ «Пансіонат «Ірбіс», що у м. Скадовськ Херсонської області. Санаторієм подано заявку на надання наступних послуг:

  • психологічна діагностика,
  • просвіта, консультування,
  • психологічна підтримка і супроводження,
  • психотерапія.

Право на отримання таких послуг мають особи, яким установлено статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни. Тип санаторно-курортного закладу – санаторій для реабілітаційного лікування та оздоровлення. Організатори зазначають, що психологічна реабілітація та вартість проїзду безкоштовна.

Засоби зв’язку (05537)5-01-27; 095 695 12 21, електронна пошта – irbis.skadovsk@gmail.com