п'ятниця, квітня 5, 2019

5 квітня 2019 року голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Світлана Легойда провела її засідання.

В обговоренні питання порядку денного взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

 

3 квітня 2019 року голова районної ради Микола Зоць провів пленарне засідання сесії Канівської районної ради. В її роботі взяли участь голова райдержадміністрації Дмитро Шелест, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, установ, організацій і підприємств району, представники політичних партій, громадських організацій, сільські голови, сільські голови об’єднаних територіальних громад, засоби масової інформації.

Перед розглядом питань порядку денного головуючий привітав іменинників, які відсвяткували свій день народження у міжсесійний період. у час, відведений для оголошень, Пекарівський сільський голова Тетяна Корнієнко подякувала за надану фінансову допомогу у питанні поховання молодого АТОвця Володимира Бойка народному депутату України Владиславу Голубу; депутату обласної ради, керівнику АФ «Заповіт Шевченка» Володимиру Братанічу; районному осередкам політичних партій ВО «Черкащани» та «Радикальної партії Олега Ляшка».

Комунальний заклад «Черкаський обласний спеціалізований Будинок дитини» Черкаської обласної ради зведено за типовим проектом і відкрито у 1980 році.

Основною метою діяльності Будинку дитини є проживання, навчання, виховання, медична та соціальна реабілітація вихованців з вадами фізичного та розумового розвитку, а також з органічним ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки віком від народження до чотирьох років і  підготовки їх до життя в суспільстві.

Очолює цей заклад директор Світлана Михно. Сьогодні наша розмова з нею.

– Світлано Леонідівно, нещодавно ви виграли оголошений у відповідності з вимогами законодавства обласною радою конкурс на посаду директора. Вашу кандидатуру підтримали і депутати на пленарному засіданні. Вітаємо! Однак ви і раніше працювали в цій установі.

Із першочерговими завданнями другого етапу реформування адміністративно-територіального устрою представники регіонів та центральної влади, міжнародні партнери та експерти визначилися під час всеукраїнського круглого столу, який відбувся нещодавно у м. Київ. Своє бачення подальших кроків реформи висловив також президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Зокрема, на його думку, в основі укрупнення районів мають бути чотири ключові критерії: площа території району, кількість жителів, населених пунктів і створених громад.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів зустріч з футболістами, тренерами ФК «Черкащина-Академія», а також з тренерами та співробітниками Академії «Всеукраїнський центр футболу та футзалу «Черкащина».

У зустрічі також взяли участь начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Максим Зеленський, депутати обласної ради Микола Булатецький і Анатолій Яріш.

На початку зі вступним словом виступив президент футбольного клубу, депутат обласної ради Володимир Лашкул. Він підкреслив важливу роль співпраці футбольного клубу з обласною радою та розповів про виконання рішення сесії обласної ради від 18 грудня 2018 року «Про Громадську організацію Футбольний клуб «Черкащина-Академія».