п'ятниця, березня 22, 2019

В Україні на найближчі дні оголошено високий рівень пожежної небезпеки. Фахівці наголошують, що загроза в першу чергу стосується покрову землі, зокрема сухої трави. Тому закликають громадян бути обережними з вогнем.

У Державній екологічній інспекції України нагадують, що спалювати сухі рослини, розпалювати багаття в межах населених пунктів – заборонено. За спалювання рослинності для громадян передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 1700 грн.

21 березня 2019 року в залі засідань будинку рад відбулося пленарне засідання чергової тридцять третьої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Микола Орендарчук.

У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Леся Онищак, голова районної державної адміністрації Олег Недогода, заступник голови районної ради Майя Фариба, 24 депутати районної ради, голови територіальних громад району, начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ і організацій району, представники місцевих засобів масової інформації. 

Відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту районної ради питання, внесені до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради.

Черкаський обласний художній музей презентує першу персональну виставку молодої черкаської художниці Ірини Чернявської. Експозиція виставки нараховує понад 30 робіт, виконаних у техніках олійного живопису, колажу та оригінальній авторській техніці, яка привертає увагу своєю незвичайністю. Картини, створені протягом останніх десяти років, розкривають різні етапи становлення та зростання художниці, її творчі розвідки та сміливі експерименти у прагненні розширити можливості власної живописної мови.

21 березня 2019 року заступник голови Шполянської районної ради Лідія Татарина провела позачергову тридцять четверту сесію.

У роботі сесії взяли участь депутат Черкаської обласної ради Василь Уманець, керівник апарату та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, керівники окремих підприємств, установ і організацій, представники засобів масової інформації.

 

Зараз в Україні система управління закладами професійної освіти (ЗПО) сильно фрагментована – воно здійснюється на рівні держави, міст-обласних центрів та областей. Це призводить до проблем з фінансуванням, належним формуванням держзамовлення, утриманням та управлінням закладами. Мета МОН, щоб усі ЗПО фінансувалися й управлялися на рівні областей, і це вже закладено в проект закону «Про професійну освіту». На цьому наголосила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час відкриття семінару «Запуск Туринського процесу в Україні», 21 березня 2019 року, у Києві.