вівторок, березня 19, 2019

Із 1 січня 2019 року розпочався черговий етап електронного декларування в Україні. Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпунктах «а» і «в» пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається НАЗК.

 

19 березня в обласній раді відбувся семінар-практикум для депутатів та працівників виконавчого апарату обласної ради у ході якого головний спеціаліст юридичного відділу Марина Сторчак довела до відома покрокову інструкцію із заповнення декларації та відповіла на практичні запитання присутніх суб’єктів декларування.

 

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко як заступник керівника робочої групи 19 березня 2019 року провів позачергове засідання регіональної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (Антирейдерський штаб Черкаської області), що створена при облдержадміністрації для захисту законних прав підприємців, фермерів та аграріїв, інших власників майна.

 

Цього дня члени робочої групи розглянули  звернення Вільда Бертольда Карла Алоіса (німецького інвестора – уточнення власне) щодо незаконних дій стосовно ТОВ «Вікторія» та ТОВ «Вікторія.».

 

У ході роботи спочатку було заслухано представників обох сторін та їхніх адвокатів.

 

За офіційним повідомленням віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, середня сума підвищення пенсій із 1 березня 2019 року для осіб, пенсії яких підлягали перерахунку, складає 514 гривень.

 

«Нагадаю, що Уряд прийняв рішення, що підвищення пенсій не може бути меншим за 100 грн. На сьогодні середня сума підвищення для осіб, пенсії яких підлягали перерахунку, складає приблизно 514 гривень», – сказав він. 

 

Днями дирекція художніх виставок України спільно з Черкаським обласним художнім музеєм   презентували виставку творів Василя Івановича Гуріна, присвячену до 80-річчя з дня його народження.

Василь Іванович народився 18 березня 1939 р. у с. Первомайське в Криму. Закінчив Сімферопольське художнє училище та Київський державний художній інститут (тепер НАОМА), де навчався у Миколи Писанки, Карпа Трохименка, Миколи Стороженка, а також у творчій майстерні Сергія Григор'єва.

З 1969 року до останнього дня свого життя викладав у Академії мистецтв, будучи  професором (з 1987 року) та завідувачем кафедри живопису і композиції (з 1989 року). З 1993 року керував навчально-творчою майстернею станкового живопису.

З’явився перший у 2019 році номер газети «Радник Старости». Видання покликане допомогти старостам об’єднаних громад виконувати покладені на них повноваження. Газета виходить за підтримки Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні «DESPRO».

 У цьому номері: 

·                     Повноваження старости на складання документів.

·                     Юридичні нюанси проведення спільних заходів для суміжних територіальних громад: ярмарки, змагання, свята.

·                     Як старості налагодити конструктивну співпрацю з громадськістю.

·                     Як старості організувати громадські збори.

·                     Про компенсацію старості за чергування у вихідні та святкові дні.