понеділок, березня 18, 2019

Наприкінці минулого року депутатами обласної ради схвалено кошторис області на 2019 рік, де передбачено фінансування важливих галузей розвитку області, а днями – представлено перспективний план на найближчі роки – Стратегію розвитку Черкаської області до 2020 року. за словами керівництва області, це та основа, що формуватиме життєдіяльність нашої області на найближчі три роки. У документі відображені першочергові розвиткові та інфраструктурні проекти у сферах економіки, надання адміністративних послуг, транспортної інфраструктури, охорони здоров’я, освіти, культури і спорту. 

Фінал з футзалу обласних змагань серед депутатів обласної, районних, міських, сільських та селищних рад, державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування – Кубок голови Черкаської обласної державної адміністрації проведено цієї неділі в Палаці спорту «Будівельник» м. Черкаси.

До фіналу команди пройшли через відбіркові ігри у зонах. В заключних змаганнях взяли участь шість із них – Драбівського, Золотоніського, Городищенського, Лисянського і Уманського районів та м. Черкаси, які краще інших проявили свою злагодженість, зіграність, спортивну майстерність та наполегливість.

У Тальному сесія достроково припинила повноваження голови районної ради у зв’язку з призначенням її головою райдержадміністраціїЯк інформують в Тальнівській районній раді, 15 березня 2019 року її голова Валентина Любомська провела 31-у сесію районної ради.

Із 2019 року приватні школи частково зможуть отримувати фінансування з державного бюджету. 27 лютого 2019 року Уряд вніс зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 р. № 6. Ними передбачено, зокрема, спрямування органами місцевого самоврядування певного обсягу освітньої субвенції на приватні заклади загальної середньої освіти. За інформацією Міністерства освіти і науки України, у 2019 році на це у Державному бюджеті закладено 210 млн грн. Ці кошти розраховані на 219 приватних закладів освіти, в яких учні здобувають загальну середню освіту.

За повідомленням Катеринопільської районної ради, 15 березня 2019 року її голова Віталій Верета провів засідання чергової двадцять другої сесії районної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь депутат обласної ради Олександр Коваленко, голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій, сільські, селищні голови, старости.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам\'ять нашого земляка з с.Вербовець Сергія Данілейченка – старшого солдата 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади, життя якого обірвалося 16 лютого цього року на Луганщині в районі операції Об’єднаних Сил, та пам\'ять про загиблих наших земляків під час бойових дій на Сході України.

Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.