Депутат облради показує приклад роботи на окрузі

Яків Немирів, «Нова молодь Черкащини», №40, 4 жовтня 2017 року

Олег Баштан – один з небагатьох депутатів нашої обласної ради, який активно та системно працює на своєму окрузі. Він систематично допомагає школам, лікарням, соціальним закладам рідного краю, намагається чимало робити дня відродження духовності та давніх українських традицій. Без участі депутата практично не проходить жоден публічний цікавий захід в Уманському регіоні...
Так, нещодавно Олег Баштан, який очолює фракцію Радикальної партії в облраді, відвідав мальовниче село на Христинівщині – Кузьмину Греблю, яке з давніх часів славиться гостинними людьми та співучими талантами. Тут, в рамках обласного фестивалю «Мистецька толока», відбувалося справжнє святкове високохудожнє дійство. 45 аматорських колективів та виконавців з Тальнівського, Катеринопільського, Маньківського, Уманського, Монастирищенського і Христинівського районів взяли участь у заході та вразили своїми талантами усіх присутніх. Господарі свята пригощали смачними стравами і напоями, а привітна атмосфера не залишила байдужим нікого. Дуже цікавою була презентація виробів майстрів-аматорів декоративно-вжиткового мистецтва Христинівщини.
«Ми зобов\'язані зберегти багатовікову спадщину наших предків, сформувати у молодших поколінь повагу до національних традицій та культури українського народу. Впевнений, що сьогоднішній захід яскраво засвідчив творчі здобутки наших художніх колективів та виконавців, допоміг пізнати багато нового, корисного та цікавого, – наголосив Олег Баштан.
Я і сам натхненний цією подією, яка для всіх присутніх стала справжнім святом української культури».
А вже згодом Олег Баштан в Умані разом з місцевою громадською організацією «Союз Чорнобиль Україна» провели захід з нагоди початку нового навчального року «До школи з радістю!» для дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, з сімей загиблих учасників АТО та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Олег Васильович та начальник управління праці та соціального захисту Уманської міськради Галина Кучер, голова Уманської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Юрій Березовський привітали діток і побажали їм міцного здоров\'я, мирного неба над головою, успіхів у навчанні та світлої долі.
Не обійшлось без подарунків – шкільних ранців та наборів канцелярського приладдя. За святковими столами діти могли насолоджуватись концертними номерами, які підготували для них вихованці Уманської дитячої школи мистецтв. Також чудовий настрій та ігрову програму подарували школярам студенти-волонтери Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу.
«Впевнений, що дорослі мають максимально проявляти турботу про дітей і допомагати їм стати успішними людьми, наголосив Олег Баштан. – Особливо ж дбати про діток із категорійних сімей.»