Депутат обласної ради занепокоєний долею підприємства

30 березня 2016, 20:49
Іван Сич, «Черкаський край», №25, 30 березня 2016 року

У передвиборній програмі «Сім важливих кроків на Черкащині» Всеукраїнське об\'єднання «ЧЕРКАЩАНИ» задекларувало ті важливі аспекти своєї діяльності, які дали б змогу кожній людині на Черкащині жити щасливо, мати можливість працювати та отримувати гідну зарплату, забезпечували б розвиток інфраструктури населених пунктів, підтримку агропромисловому комплексу. Враховуючи це, депутати від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» усіх рівнів, обласна організація в цілому і будують свою роботу на нинішньому етапі.

Конкретні справи та їх принципова позиція з різних питань сприяють тому, що до обранців від цієї політичної сили звертаються по допомогу щодо захисту інтересів не лише пересічні громадяни, підприємці, а й великі трудові колективи. Зокрема, нещодавно депутат обласної ради від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Олександр Коваленко отримав скаргу від колективу ПАТ «Дашуківські бентоніти», що на Лисянщині, на дії колишніх акціонерів. Він перейнявся майбутнім підприємства й озвучив проблему на останній сесії обласної ради.

— На підприємстві склалася ситуація, яка може призвести до негативних наслідків економічного та соціального характеру. З жовтня 2015 року за сприяння акціонера були погашені всі заборгованості підприємства. Окрім цього, в подальшому новим інвестором планується залучення інвестицій на ПАТ «Дашуківські бентоніти». Станом на сьогодні підприємство працює в нормальному виробничому режимі, вчасно виплачують заробітні плати та роблять інші розрахунки. Викликає занепокоєння ситуація, до якої мають пряме відношення колишні акціонери. Вони забороняють проведення загальних зборів, позбавляють трудовий колектив залучення важливих іноземних інвестицій у Черкаську область та створення нових робочих місць, — сказав Олександр Анатолійович.

У своєму депутатському зверненні за скаргою трудового колективу Олександр Анатолійович попросив очільників області розглянути ситуацію, що склалась на ПАТ «Дашуківські бентоніти». Він переконаний, що підприємство сьогодні повинно працювати на економіку Черкащини та держави. Адже це провідний виробник продукції з бентонітових глин та лідер на ринку такої продукції в Європі. Акціонерне товариство розробляє унікальне родовище, де зосереджено 90 відсотків усіх українських покладів бентонітових глин. Сучасна технологічна база дозволяє виробляти широкий спектр високоякісної продукції, яка відповідає національним і міжнародним стандартам та широко застосовується у нафто- та газодобувній промисловості, машинобудуванні, металургії, будівництві.

Депутат Олександр Коваленко зауважує, що треба захистити інтереси трудового колективу, аби він мав змогу належним чином виконувати виробничі завдання, а підприємство й надалі залишалося дієздатним.