Олександр Вельбівець: «Органи місцевого самоврядування мають брати на себе більше відповідальності»

23 березня 2016, 11:13
«Черкаський край», №23, 23 березня 2016 року

21 березня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у засіданні координаційної наради в режимі селекторного зв’язку із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області, головами райдержадміністрацій, міськими головами, яку провів голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Серед іншого, в ході наради було заслухано інформацію про роботу Головного управління Державної фіскальної служби в Черкаській області. Під час обговорення питання Олександр Вельбівець закликав керівників органів місцевого самоврядування бути активними у питанні участі у формуванні бюджетів, а не лише здійснювати контроль за роботою місцевих адміністрацій.

– На сьогодні ми реально бачимо результати фінансової децентралізації і нам про це звітує департамент фінансів – на разі на місцях в рази більше фінансових можливостей для вирішення конкретних проблем. Однак, не треба чекати надходжень до бюджетів лише від діяльності фіскальної служби. Варто створювати умови для збільшення надходжень, використовуючи наявні важелі для цього. Ви маєте брати на себе відповідальність за життя громади, а не лише виконувати контролюючу функцію за роботою місцевих адміністрацій, – наголосив Олександр Іванович.

Він також закликав голів районних рад не бути пасивними та долучатись до роботи спільно із районними адміністраціями, в тому числі й брати участь у щотижневій координаційній нараді з тим, щоб оперативно реагувати й озвучувати проблеми в районах, попереджувати їх та завдяки спільній роботі влади усіх рівнів ефективно їх вирішувати.